Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fall Out faller framåt

/

Femte studioalbumet totalt, men bara det tredje släppet på stort bolag för ett av senare års största poppunkband. Vissa hatar Fall Out Boy, vissa älskar dem, men med över fem miljoner sålda plattor världen talar onekligen sitt tydliga språk.

Annons

Och deras popularitet lär knappast minska med ”Folie À Deux”.

Mycket för att Illinois-gruppen ligger, precis som sitt stilbesläktade band My Chemical Romance, i en mittfåra. De spelar en typ av musik som känns kommersiell, men utan att gruppen tappar artistiskt integritet, något som inte alltid är lätt att göra.

På denna platta har dessutom Fall Out Boy tagit ett klokt kliv från den lightpunk som gjorde dem kända. Över huvudtaget känns ”Folie À Deux” mer rejäl än sina föregångare. Kombinationen poppunk blandat med blåsinstrument och sångarrangemang känns nu mer naturlig än tidigare.

Om ”What a catch, Donnie”, som gästas av Elvis Costello, inte blir en MTV-hit blir jag mycket förvånad. Men plattan har även fler låtar med hitpotential, inte minst ”Disloyal order of water buffaloes” och redan släppta förstasingeln ”I don´t care”.

Ett fall framåt för pojken.

Fall Out Boy

Folie A Deux

Universal

15 december

4/5

PETER CARLSSON

Mer läsning

Annons