Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En popig Anthony Hamilton

/

Det finns ingenting att gnälla på här. Det är onödigt att ens försöka. Anthony Hamilton presenterar ännu ett stabilt album med behagligt svängig soul och underbar sång som berör.

Annons

Ibland är det så bra att hjärtat hotar att ta sig ut ur kroppen, som i balladerna "Hard to breathe" och "Her heart", där det verkligen känns som att Hamilton sjunger från botten av sitt trasiga inre. Ibland gungar det så kraftigt att man nästan blir yr, som i "Prayin' for you (superman)", där man tydligt hör sångarens bakgrund i kyrkokören.

Och däremellan är det hela tiden bra. Även om inte varje spår orsakar känslostormar lyfter Anthony Hamiltons unika röst i princip allt den ger sig på. Det är inget autotune, inget fusk. Det kommer från hjärtat.

Med "The point of it all" tenderar han emellanåt att snegla lite åt pophållet. Kanske för att nå ut till en bredare publik. Så länge det inte blir poppigare än såhär är det ok, han lyckas fortfarande hålla balansen.

Låt er inte luras av förstasingeln "Cool", med halvdassig rap av gästartisten David Banner. Den här skivan innehåller så många bättre låtar, som jag ser fram emot att få höra i livetappning.

Anthony Hamilton

The point of it all

Sony BMG

4/5

17 december

THERESE NYBERG /TT

Mer läsning

Annons