Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottleneck John gästar Skulefestivalen

Annons

Johan Eliasson mer känd som Bottleneck John gästat Skulefestivalen på fredag.

Johan Eliasson eller Bottleneck John som han är mer känd som tar sig an Skules naturscen på fredag. Han är artisten som under de senaste decennierna turnerat runt om i Europa men även i USA. Musiken han spelar sig grundar i en äkta amerikansk Missisippidelta med en musik som kan beskrivas som både rå med tempo men också tillbakalutad och känslosam.

Under spelningen kommer han bjuda på en musikalisk tidresa med låtar från legendarer som Robert Johnson, Leadbelly, Son House och Charley Patton. Han kommer förstås även bjuda på eget material.

– Det jag aldrig gör är att exakt kopiera dåtidens bluesmusiker och låtar utan istället försöka tolka och levandegöra en nästan utdöd musikform för dagens publik. Alla mina egna låtar och versioner av gamla klassiker är mitt eget uttryck, gott folk. Det känns toppen att kunna erbjuda en nygammal repertoar för samtida bluesintresserade, säger Bottleneck John i ett pressutskick.

Senaste skivan "All around man" har utgivits både i CD och LP format och har fått fin kritik i media världen runt. Men på fredag är det fokus på Skules scen där han kommer röra sig på området med sin gitarr mellan akterna.

Mer läsning

Annons