Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt Felix Margulies

/
  • Det blir en intensiv höst för 20-åriga Felix Margulies. Till hösten ska han bland annat uppträda med Martin Stenmarck och de andra i Ladies Night.

Felix Margulies är Sollefteås stora supertalang och senaste musikexport.

Till hösten kommer han att lanseras intensivt på bred front. Är ni beredda?

Annons

Margulies är inte bara trevlig utan beundransvärt chosefri:

I ena handen håller han en kopp kaffe och i den andra handen, en päronfestis.

Och på frågor kring musikalisk preferens, talas det om Veronica Maggios sound och Lars Winnerbäcks lyrik – och en något mer oväntad referens: Tommy Nilsson. Den droppar inte många 20-åriga killar.

– Han är fantastisk! min dröm är att göra något liknande, vara en artist som sjunger på svenska med bra svenska texter, säger Felix Margulies.

Allehanda Nöje hade förmånen att snacka upp killen som är Sollefteås stora supertalang och senaste musikexport.

Felix kommer definitivt att höras i etern framåt hösten.

Men vi tar det från början.

Det hela startade med ett telefonsamtal till radiokanalen Mix Megapol stora talangtävling, Artistjakten.

Kuriöst är att nämnda kanal inte går ratta in i stora delar av hemkommunen – men till sak hör att Felix krossade allt motstånd i talangtävlingen och blev med skivkontrakt.

– Min första spelning var på Bowlingen här i Sollefteå. De "upptäckte" mig. Det var där jag rätt nyligt gjorde mitt första gig och fick min första chans att uppträda på riktigt.

Därefter har det rullat på rätt bra. Det egna bandet - Felix och Benji duo - har varit en flitigt anlitad akt i Sollefteås nöjesliv.

Chosefri, som sagt.

I och med framgångarna i radiotävlingen har dessutom karriären verkligen börjat fart, även utanför de ångermanländska nipgränserna.

Snart börjar den första hitsingeln få spinn på radio och i dagarna blir det för Felix att ta sig till Stockholm för repetitioner.

Under två månader i höst ska han även vara med på Ladies Night-turnén.

Vi talar alltså om att Felix kommer dela scen med årets rikshunkar - Martin Stenmarck, Mikael Tornving och Andreas Johnsson - framför tusentals skrikande kvinnor runtom i Sverige.

– Jag vet inte så mycket om Ladies Night utöver att det visst är jättepopulärt. De lockar lika många eller fler än Ulf Lundell. Sen ska det visst vara mycket sex och spex.

– Tanken är väl att jag ska göra någon form av gästspel, sjunga och bjuda lite på mig själv.

Margulies rodnar ödmjukt och berättar vidare om turnélivets lockelser.

– Det här känns som en fantastisk möjlighet. Man kan nog inte få en bättre start på en artistkarriär än detta.

– Det är jävligt svårt att bli artist, varje spelning är en anställningsintervju och ens nätverk är oerhört viktigt. Det gäller att prestera sitt bästa. Alltid.

Utöver deltagande i Ladies Night och singelsnurr på radion kommer Felix Margulies även att dyka upp på teve i höst – Idol, närmare bestämt.

– Jag blev uttagen, fast åker ut rätt snabbt; i och för sig med goda vitsord. Idol var helt enkelt inget för mig. Jag klarade inte av pressen att lära sig en ny låt på en halvtimme. Det är inte så jag vill jobba.

Men vad spelar det för roll när man får exponering som andra musiker endast kan drömma om.

Det långsiktiga målet kvarstår – att bli 2000-talets svar på Tommy Nilsson och om en egen musikkarriär.

– Vi får se vart allt bär Jag tar ett steg i taget. Musik är min grej, men musikbranschen är tuff. Det gäller att våga tro på sig själv, även fast man kommer från en liten småstad som Sollefteå.

Annons