Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördarbina har väckts

/

Ny skiva, ny turné och ett samarbete med porrstjärnan Ron Jeremy.

Det Örnsköldsviksbaserade rockbandet Killer Bee har många järn i elden just nu.

– Vi ska tillbaka dit vi slutade 1998, säger Anders Rönnblom.

Annons

2011 gjorde Örnsköldsviksbaserade Killer Bee comeback. Återkomsten gav blodad tand och för ett år sedan släppte det 90-talsrotade rockbandet den kritikerhyllade skivan "From hell & back".

Nu är Killer Bee, med Örnsköldsviksborna Anders Rönnblom och Brian Frank i spetsen, aktuellt med ett nytt albumsläpp.

– Vi har bytt bolag till Target Distribution och nu känns det riktigt bra. Förutom släppet av nya plattan så kommer vi även att nysläppa våra gamla studioalbum, dessutom med ett par extra osläppta låtar på varje skiva, berättar Anders Rönnblom.

I går, måndag, släpptes nya “Evolutionary children", som är bandets femte skiva med nytt material sedan bandet bildades 1990. I vanlig ordning har Anders Rönnblom skrivit musiken och Brian Frank har tagit hand om textskapandet.

– Vi började jobba med denna platta förra sommaren i Toronto och nu släpps den äntligen. Vi är riktigt nöjda med resultatet och har fått fin respons av både publik och kritiker, säger Rönnblom.

“Evolutionary children" består av totalt 13 spår och finns redan på exempelvis Itunes och Spotify, men det går även att köpa fysiska exemplar. Målet är framför allt både den amerikanska och europeiska skivmarknaden.

– Sammantaget är det en platta med stor variation och dynamik. Vi passar inte in i någon specifik rockgenre, utan rör oss mellan många rockstilar. Det finns exempelvis både mycket sleazerock och ballader på denna skiva, berättar Rönnblom

Faktum är att Killer Bee redan nu jobbar på ett kommande skivsläpp, men när det kommer är klart. Däremot väntar en Europaturné nästa vår.

– Vi har 20 spelningar bokade i flera länder, bland annat Tyskland, Frankrike och Spanien. Det handlar mestadels om klubbspelningar, men vi är fast beslutna att i framtiden ta oss tillbaka till de större scenerna. Där vi var när vi slutade 1998, säger Rönnblom

För att marknadsföra sig på bästa sätt har bandet släppt ett flertal musikvideos och fler är på väg. Dessutom samarbetar bandet med den kända porrstjärnan Ron Jeremy

– Ron Jeremy marknadsför sin nya rom och vi är officiella talespersoner för hans Ron de Jeremy, som rommen kallas. Samtidigt är han talesperson för oss och vår musik. I stället för Jack and Coke bör man dricka Ron and Coke, säger Anders Rönnblom

Fakta - Killer Bee

• Består av: Anders Rönnblom och Brian Frank från Ö-vik, samt Morgan Evans, Jimmy DeLisi och Denny DeMarchi.

• Album: "Raw’’ (1993), "Cracked up’’ (1995), ’’World order revolution" (1997), ’’From Hell & back’’ (2012).

• Aktuella: Släpper skivan "Evolutionary Children".

Mer läsning

Annons