Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monty Python återförenas på scen

/

Den banbrytande brittiska humorgruppen Monty Python återförenas i en ny scenföreställning.
Det blir första gången på 15 år som de uppträder tillsammans.

Annons

Monty Python tillhör de riktigt stora i humorhistorien och det är nästa år 45 år sedan deras första tv-serie "Monty Pythons flygande cirkus" hade premiär i brittisk tv. Gruppen har egentligen inte varit aktiv sedan 1983 - men nu ska de arbeta ihop igen.

Nyheten ska presenteras vid en presskonferens i London på torsdag men Monty Python-medlemmen Terry Jones bekräftar återföreningen för BBC.

– Vi ska sätta upp en show tillsammans. Jag är ganska exalterad över det här. Jag hoppas att vi tjänar mycket pengar, jag vill kunna betala av mina lån, säger Jones.

Enligt BBC kommer John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin och Terry Jones att vara med i den nya showen. Humorgruppens sjätte medlem Graham Chapman dog 1989.

Monty Python har inte framträtt tillsammans sedan 1998 då de deltog vid en humorfestival i USA. Gruppen var ursprungligen aktiv mellan 1969 och 1983.

Pressträffen kommer att hållas på The Palace Theatre, där Python-musikalen "Spamalot" visas.

Monty Python-medlemmarna har hållit hemliga möten i flera månader om återföreningen, uppger Daily Telegraph. Tidningen skriver vidare att den nya scenföreställningen också kommer att filmas eller göras som tv-serie.

Alla medlemmarna är nu i 70-årsåldern och tanken bakom återföreningen lär vara "nu eller aldrig".

Fakta - Monty Python-medlemmarna:

+ John Cleese, 76, skapade tv-serien "Pang och bygget" och har på senare år medverkat i James Bond- och Harry Potter-filmer.

+ Terry Gilliam, 72, har gjort succé som egensinnig regissör bakom filmer som "Time bandits", "Fisher king" och "De 12 apornas armé".

+ Eric Idle, 70, var den som skapade musikalsuccén "Spamalot", baserad på filmen "Monty Pythons galna värld".

+ Terry Jones, 71, är framgångsrik filmregissör och har gjort flera historiska dokumentärer i brittisk tv.

+ Michael Palin, 70, har nästan blivit mer känd för sina resedokumentärer i tv som "Jorden runt på 80 dagar" och som författare.

Graham Chapman avled 1989, 48 år gammal.

Linus Brännström/TT Mikael Forsell/TT

Mer läsning

Annons