Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly Pettersson Hammar till Härnösand

Ikväll framträder Molly Pettersson Hammar på Stadsfesten. Hennes dröm är att ta över världen och ikväll börjar hon med Härnösand.

Annons

Molly under gårdagens framträdande på Kronprinsessan Viktorias firande.

Klockan 19 ikväll är det dags för Molly Pettersson Hammar från Umeå att uppträda på Härnösands Stadsfest. För Molly som är uppväxt i Umeå och spenderat mycket tid i trakterna känns det som att få komma hem.

– Ju nordligare platser desto bättre. Jag kommer ihåg när jag var liten så åkte jag och min pappa förbi Sundsvall när vi reste runt, så det finns en möjlighet jag kan ha varit förbi Härnösand. Det känns jätteroligt att få komma hit och jag hoppas att jag kommer få skapa nya minnen, säger Molly.

Under kvällens framträdande lovar Molly att det kommer finnas en blandning av låtar som både är svängiga och fulla av soul.

– Det kommer bli lite blandade låtar och en osläppt låt bland annat. Men ja, det ska bli svängigt och det kommer besökarna på plats få se, säger hon.

Igår framförde Molly sin nya singel "Liberate" för första gången på Kronprinsessan Viktorias födelsedagsfirande.

– Det var väldigt pirrigt innan jag skulle gå upp på scenen. Jag har träffat Carl-Philip några gånger tidigare när vi tränat på samma gym så det kändes bra att man har snackat med varandra innan och ser att de är vanliga människor som oss andra. Så det var en väldigt stor ära, säger Molly.

Förutom att uppträda inför kungligheterna var det nog mest nervöst att sjunga låten. "Liberate" handlar om Mollys egna erfarenheter om hur det var att växa upp som barn och att inte passa in.

– Jag har aldrig brytt mig så mycket om en låt tidigare. Denna låt är så otroligt Molly 152 procent. Jag har släppt mig fri och detta är en "liberation" tid för mig. Det har blivit mer klart vad det är jag vill göra, vilket spår jag vill ta och att våga drömma. Jag har gjort Melodifestivalen ett par gånger och det var fantastiskt roligt och det har fört mig i en riktning där jag inte var säker på vad jag ville. Efter senaste gången kände jag "shit vad vill jag egentligen" och utvärderade mig själv. Jag vill bara göra musik som verkligen är 190 procent jag, säger Molly.

Men även om Melodifestivalen kanske inte var rätt riktning för Molly fanns en klar tävlingsmänniska ändå där.

– Det finns verkligen en tävlingsmänniska i mig men musik tycker jag inte att man kan tävla i. Det blir så konstigt att ställa sig mot varandra. Senaste gången jag var med då var det jag mot Panetoz. Vi är helt olika i våra musikstilar. Det blir en popularitetstävling istället. Så jag ser det inte som jag förlorar något musikaliskt för det handlar inte om det, säger hon.

Under våren kom faktiskt Molly med i Eurovisions Song Contest. Inte som representant för Sverige men i kören för Maltas bidrag. Men att se sig själv stå där tävla för Sverige kan hon inte se sig själv göra.

– Jag kände aldrig att jag ville stå där eftersom jag är klar med den typ av koncept men jag ska aldrig säga aldrig. Så fort jag ser en scen vill jag stå där men jag gillar att vara fri. Jag vill inte vara inboxad utan jag är dubbelt så bra i andra sammanhang. Man ska vara där man får fram sin talang och utan att behöva tävla med den, säger Molly.

Och att fortsätta drömma är ingenting Molly tänker sluta med.

– Min senaste låt har verkligen fått mig att våga drömma. I denna bransch får man inte drömma men jag tänker fortsätta jobba så hårt jag kan. En dag ska jag ta över världen och ikväll börjar jag med Härnösand, säger Molly.

Mer läsning

Annons