Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittrevyns nya starka röst

/
  • Sångaren Martin Häggström ska se till att Härnösands Mittrevy når en ny sångnivå.

Söråkersbon Martin Häggström, som vann riksfinalen av radiotävlingen "Svensktoppen nästa" 2009 och har uppträtt i Ångermanland flera gånger, är Mittrevyns nya och fräscha inslag.
Nu repas det för fullt inför årets revy.
– Mittrevyns känns utmanande, konstaterar Martin Häggström.

Annons

Martin Häggström från Söråker, drygt tre och en halv mil från Härnösand, är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Folk i hans närhet undrar emellanåt om han är riktigt klok i huvudet. Men för honom är det på liv och död.

– Jag kan inte välja bort det och då måste jag göra det bästa av det. Det tar mycket tid men jag tycker om det, säger Martin Häggström.

Martin var klassens clown när han var liten och började sin musikaliska bana som gitarrist i ett band i sjunde klass. Han hade problem med sin röst som var hes och var tvungen att gå till talpedagog.

– Jag hade tagit ut texten till en låt och fick sjunga den. Det lät förfärligt men det var så kul. Hesheten finns kvar men jag har hittat en egen teknik att komma förbi den. Jag har ingen sångutbildning, säger han.

Det är dock inte förrän på senare år som Martin har kunnat jobba med underhållning på heltid. I 20 år jobbade han som snickare och hade showandet som ett knäck på sidan om.

Han berättar att han gillar nya infallsvinklar i sitt arbete och i år har han breddat sig mer än någonsin. Bland annat var han gästreporter i P4 Västernorrland.

– Jag tog det på allvar och gjorde intervjuer och livesändningar. Sedan hade jag Allsång på Norra Berget, i Sundsvall, i samband med nationaldagsfirandet och jobbade ihop med Molly Sandén.

Grunden i hans lönearbete är jobben som underhållare, det kan vara allt från festligheter för företag till mingel och humor. En av de stora sakerna som händer i höst är hans singelsläpp i slutet av november, som har namnet "Sad eyes".

– Det låter lite symfoniskt med en touch av Beatles och musikal, säger han och säger att det kan landa i en fullängdsplatta.

För ångermanländskt vidkommande ska Martin Häggström framför allt även göra debut som revyartist i år. Han blev väldigt glad när Lars T Johansson ringde och frågade och tackade ja direkt.

– Jag ser fram emot Mittrevyn, det känns utmanande. Jag har stått mycket på scen men inte på det här viset, säger Martin Häggström.

Årets Mittrevy har namnet "À la carte" och blir den första sedan flytten från Kramfors till Härnösands teater. I nuläget är 14 föreställningar planerade, brukligt med premiär på nyårsafton.

Jerker Ullerstam /Sundsvalls Tidning

Peter Carlsson

Mer läsning

Annons