Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Ramels Band till Härnösand

13 Augusti gör Mikael Ramels band en exklusiv spelning på Metropol i Härnösand.

Annons

Mikael Ramels band.

Det är i 70-talets musikrörelse som Mikael Ramels band har sina rötter. Med sitt bejublade första LP:n "Till dej" som kom 1972 ger sig nu bandet ut på en reunion turné.

– Jag känner flera i bandet och eftersom proggen har återuppstått lite är det kul när de kommer hit mitt i en kort och intensiv turné. Vad jag vet är det den enda spelningen i Norra Sverige. Mikael har varit här för många år sedan så han tyckte det var roligt att få komma tillbaka hit, säger Åke Dahlbäck, från Härnösounds som står bakom som arrangör för spelningen.

Bandet består förutom Mikael av fyra män. Kenny Håkansson är på gitarr och spelar bland annat i Kebnekajse och har spelat på Mikaels första skivor.

Mats Öberg spelar på klaviaturer och sjunger. Han har bland annat spelat tillsammans med Frank Zappa och träffade Mikael 2003. Sedan dess har han varit populär på scenen i olika konstellationer.

Benna Sörman är trummisen som bland annat spelat bakom Magnus Uggla och Abba.

Slutligen står Mikael som är son till en av Sveriges mest kända sångare och komiker Povel Ramel, för sången.

– Vi rider vidare på den lyckade reunion vi hade förra året. Det blev en dunder succé på de festivaler vi medverkade i då, säger Mikael i ett pressutskick.

Bandet kommer spela nya och äldre låtar, speciellt från fösta LP:n "Till dig". 13 Augusti klockan 20 står Mikael Ramels band på Metropols scen i Härnösand.

Mer läsning

Annons