Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nya röster då "Ladies night" intar Ö-vik

/
  • Christer Sandelin och Tommy Ekman i Style, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Thomas Järvheden, Andreas Lundstedt och David Lindgren är det nya gänget i
  • Christer Sandelin och Tommy Ekman i Style, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Thomas Järvheden, Andreas Lundstedt och David Lindgren.
  • Andreas Lundstedt och David Lindgren repeterar inför höstens
  • När Martin Stenmarck inte är med i

Killar på scen.

Tjejer i publiken. När "Ladies night" är tillbaka för åttonde året i rad är det med nästan bara nya ansikten och röster i ensemblen.

Snart kommer gänget till Örnsköldsvik.

Annons

Det repeteras för fullt inför premiären på fredag, den 18 oktober, i Västerås. Rent musikaliskt beskriver producenten David Stenmarck årets uppställning som den bästa någonsin.

– Tommy Nilsson, Andreas Lundstedt, Patrik Isaksson, David Lindgren, Thomas Järvheden samt Tommy Ekman och Christer Sandelin i Style. Bortsett från Thomas Järvheden är alla debutanter i "Ladies night". Dessutom gästar Ronan Keating "Ladies night" i Stockholm och Malmö medan Eric Saade medverkar på vissa utvalda orter, berättar David Stenmarck.

Med affischnamn som David Lindgren är det tydligt att showen står inför en föryngring, men det är inte det enda som är nytt. För första gången i "Ladies night" historia så saknas Martin Stenmarck, mannen som beskrivs som showens centralfigur.

– Martins ande vilar fortfarande över produktionen. Vi delar på ansvaret för att fylla hans plats. Om Zlatan är borta måste alla i laget kämpa lite hårdare, säger David Stenmarck.

Trots att startfältet domineras av debutanter så är alla eniga om varför de ställt upp. I grund och botten handlar det om att underhålla och att ge tjejerna en rolig kväll

– Men det absolut bästa med det här att man får komma ut ur sin egen lilla låda och göra något helt annat tillsammans med andra musiker, säger Tommy Nilsson och tar upp ett Britney Spears-medley i showen som exempel.

Efter åtta års show och hundratusentals primalskrik från publiken har det trots allt stormat rejält kring "Ladies night". Anklagelser om att konceptet var mot män blåstes upp ytterligare av en DO-anmälan 2010. Detta är dock något som både produktionen och artisterna tar med en nypa salt.

– Det finns alltid folk som ska hitta fel på allt. Låt tjejer få en sådan här kväll en gång om året och ta tillfället i akt att hitta på något med killpolarna i stället, säger Andreas Lundstedt.

– Ja, det är ju fan ingen som gnäller över Tjejmilen, instämmer Thomas Järvheden.

Den 1 november kommer "Ladies night" till Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

Fakta/Ladies night

• "Ladies night" skapades 2006 av producenten David Stenmarck. Endast kvinnor är välkomna i publiken, men det är bara manliga artister som står på scenen.

• Årets gäng består av Christer Sandelin och Tommy Ekman i Style, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Thomas Järvheden, Andreas Lundstedt och David Lindgren.

• Tommy Nilsson medverkar inte i Uppsala och Stockholm. Eric Saade medverkar i Västerås, Jönköping, Helsingborg, Linköping, Göteborg och Uppsala. Ronan Keating medverkar i Malmö och Stockholm.

• Aktuella: Turnén gästar tolv svenska städer och Örnsköldsvik får besök den 1 november.

Elin Åhlén /TT

Mer läsning

Annons