Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Åkermans nya serie i svensk tv

/
  • Den svenska Hollywood-stjärnan Malin Åkerman spelar huvudrollen i den nya tv-komedin
  • Malin Åkerman.

Från storfilm i Hollywood till komedi på tv. Malin Åkerman låter manus visa vägen.
I nya tv-serien spelar hon en naiv, ung kvinna som hamnar i familjen från helvetet.
I kväll börjar "Trophy wife".

Annons

Hon fanns på Varietys lista över Hollywoods stjärnskott år 2007 och spelade en ledande roll i Zack Snyders storfilm "Watchmen" från 2009. Sedan gick ridån ner. Åtminstone till hälften. På senare år har den svenska filmstjärnan Malin Åkerman fått finna sig i att hennes namn hamnat allt längre ner på rollistorna för de filmer hon spelat i. Men sedan 2010 har hon setts i den Emmy-prisade tv-satiren "Childrens hospital" och nu får hon huvudrollen i komediserien "Trophy wife" som får svensk premiär på Kanal 5 den 8 oktober.

– Det finns ingen skarp linje mellan film och tv längre. Skådespelare söker sig till bra manus. Om det är film eller tv spelar ingen roll, säger Malin Åkerman när TT når henne på telefon från New York.

I "Trophy wife" spelar hon Kate, en ung festglad kvinna som förälskar sig i den betydligt äldre Pete (Bradley Whitford, känd från "Vita huset"). Kate blir snabbt en del av Petes stora och komplicerade familj som helt domineras av två dömande ex-fruar. Pinsamheterna låter inte vänta på sig, men komedin har ett stråk av allvar. Tv-serien utmanar kärnfamiljen, en mönsterbild som fortfarande är starkt laddad i USA.

– Idealet är mamma, pappa, barn, men det idealet finns egentligen inte i verkligheten. I den här serien vill vi visa hur alla gör sitt bästa för att sätta barnen främst. Jag kommer själv från en splittrad familj och har två styvfäder, så jag kan identifiera mig med det här, säger Malin Åkerman.

Skådespelerskan föddes i Sverige och har svenska föräldrar. När hon var två flyttade familjen till Kanada och fyra år senare separerade hennes föräldrar och hennes far återvände till Sverige. Hon menar själv att hon har fått ett rikare liv tack vare att hon under sin uppväxt omgavs av fler vuxna än bara en mamma och en pappa.

– Jag har en väldigt nära relation till min första styvfar. Det är aldrig ett "happy moment" när ens föräldrar separerar, men man får mer stöd när man har fler vuxna att vända sig till.

I dagsläget är 13 avsnitt av "Trophy wife" planerade och när TT pratar med Malin Åkerman har serien precis börjat visas i amerikansk tv.

– Alla är djäkligt exalterade och sade att de tyckte att den var väldigt bra. Jag hoppas att de inte ljuger, säger den svenska stjärnan.

Om serien får ett bra mottagande av den amerikanska tv-publiken blir det ytterliga nio avsnitt i den första säsongen, men längre än så planerar inte Malin Åkerman.

– Det är svårt att säga något om fortsättningen, men vi hoppas på en full säsong och att vi kan fortsätta med fler säsonger. Det är allas dröm.

Fakta - Malin Åkerman

• Är: Svensk-kanadensisk skådespelerska.

• Ålder: 35.

• Bor: Los Angeles.

• Familj: Maken Roberto Zincone och sonen Sebastian som föddes tidigare i år.

• Tidigare: Fick sin första roll i den kanadensiska tv-serien "Earth: Final conflict" från 1997 och spelade mindre roller i filmer under början av 2000-talet. Hennes första stora roller var i filmerna "The heartbreak kid" (2007) och "27 dresses" (2008). 2009 spelade hon den kvinnliga huvudrollen i storfilmen "Watchmen" som regisserades av Zack Snyder. De senaste åren har hon setts i filmer som "Catch 44", "Wanderlust" och musikalen "Rock of ages". Hon spelar även i den prisade satirserien "Childrens hospital" som sänds på tv-kanalen Adult swim.

• Aktuell: Med huvudrollen i tv-komedin "Trophy wife" som får svensk premiär på Kanal 5 den 8 oktober.

Carl Cato/TT

Mer läsning

Annons