Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande dans av Norrdans partners

/

Norrdans är ett danskompani av internationell klass. Och de är deras samarbetspartners också. Den slutsatsen går att dra efter att Thomas Noone Dance och Company Chameleon gästade Härnösand på lördagskvällen.

Annons

Dessutom har Thomas Noons dansare arbetat med folkhögskolans studenter och tillsammans satt upp en föreställning där de professionella dansarna inspirerar dansstudenterna till fina insatser.

Riktigt bra var Company Chameleon från England. De tvådansarna visade i sin föreställning på det manliga sättet att umgås genom vänskapligt våld. Men man visade också i sina snabba akrobatiska rörelser att relationer snabbt kan förändras från dominans till undergivenhet och tillbaks igen i verket som koreograferats av de två dansarna Anthony Missen och Kevin Edward Turner.

Men toppen på kvällen var ändå Brutal Love Poems av Thomas Noone Dance från Kataloniens huvudstad Barcelona.

I Thomas Noons koreografi tar han upp termen som kärlek hat svartsjuka förförelse och förkastelse. Här finns många känslor från kärlek till förakt. De fyra dansarna som i detta verk stod på scenen för andra gången under kvällen kunde bjuda på en förstklassig förställning med rörelser som går så snabbt ibland så att jag häpnar över deras perfektion. En föreställning som både provocerar och underhåller på samma gång.

Dans


Thomas Noone Dance

Company Chameleon

Brutal Love Poems med Thomas Noone Dance

Koreografi: Thomas Noone

PUSH med Company Chameleon

Koreografi och kostym Anthony Missen & Kevin Edward Turner

Härnösands folkhögskolas danslinje

Koreografi: Thomas Noone

Härnösands Teater, lördag

Mer läsning

Annons