Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loa Falkman trivs med Nota Bene

/
  • Operasångaren Loa Falkman var den inbjudna solisten vid Nota Benes årliga julkonsert, två gånger om fylldes Pingstkyrkan i Örnsköldsvik.
  • Anna-Maria Wedman har gått på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och studerat oboe, hon spelar flitigt med i olika orkestrar och ensembler runt om i landet och är bosatt i Örnsköldsvik.
  • Den omkring 40 personer starka Örnsköldsvikskören Nota Bene, under ledning av Lillemor Bodin Carlson, genomförde i går för 22 året i rad en julkonsert.
  • Loa Falkman trivs med Nota Bene.

Det italienska operastycket av Loa Falkman och soloframträdandet av Anna-Maria Wedman var höjdpunkterna under gårdagens konsert i Pingstkyrkan med kören Nota Bene.

Annons

Örnsköldsvikskören Nota Benes julkonsert har blivit en viktig tradition för många, i går fylldes Pingstkyrkans 750 platser upp i dubbla föreställningar trots konkurrens med både luciakröning i stadskyrkan och teater på Folkan.

Den runt 40 personer starka kören var för kvällen förstärkt med solisten Loa Falkman, musikerna Anders Svedberg, Tomas Johansson, Tobias Helén, Anna-Maria Wedman och Mattias Böhm från Stockholm och Operan.

Anna-Maria Wedman har gått på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och studerat oboe, hon spelar flitigt med i olika orkestrar och ensembler runt om i landet och är bosatt i Örnsköldsvik. Hennes oboe-solo av Nattens drottning trollband publiken.

Kvällen var en perfekt blandning av stämningsfull musik och humor, balansgången mellan de två fungerade klockrent.

När huvudpersonen Loa Falkman presenterades in på scen inför sitt första framträdande så gav han näven i luften till den applåderande publiken.

– Det är en fröjd att få sjunga med den här kören, de är fantastiska, sade Loa och bugade sig inför Nota Bene bakom honom.

Loa Falkman bjöd på ett antal traditionella julsånger som Julvisa av Jean Sibelius, När juldagsmorgon glimmar, Gläns över sjö och strand samt Gunnar Wennerbergs Psalm 24. Men det bjöds även lite jazzinspirerat på improvisation och opera.

Det allra bästa numret för hovsångaren, operaveteranen och skådespelaren Loa Falkman var när han framförde en italiensk opera med en fantastisk teknik. Det stod i en klass för sig.

Mer läsning

Annons