Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livligt, dansant och viktiga budskap under Härnösands Stadsfest

Det bjöds på en stor variation av musik under lördagens stadsfest i Härnösand. Flera artister tog tillfället i akt att förmedla budskap på scenen. "En kvinna och kvinna, och en man och man, är minst lika starka som en kvinna och man", sa Niklas Strömstedt.

Annons

Dolly Style var först att beträda Stora Scenen under lördagen.

Dolly Style inledde kvällen på Stora Scenen på ett soligt Mellanholmen. I folkhavet sågs flera unga fans som identiskt med idolerna hade besökt festivalen iförd rosa, blå och lila utstyrslar. Den färgsprakande gruppen spelade allt från Spice Girls-covers till den egna Melodifestivalhiten "Hello Hi" till den unga publikens stora förtjusning.

Men vid den andra akten skedde ett generationsskifte bland åskådarna. Den rutinerade sångaren Niklas Strömstedt entrade Härnösandsscenen för första gången på drygt 25 år och bjöd på både nya och gamla låtar. Han bytte gitarrer otaliga gånger och mellan låtarna passade han på att prata om sin nyligen avlidna pappa Bo Strömstedt och hur han beundrade hans mod och civilkurage.

– Jag tänker på det här i Nice och tror att min pappa skulle ha sagt något i stil med, "Det är för jävligt det som händer och att det finns mörka krafter som utnyttjar händelsen. Låt dem inte göra det", sa Niklas Strömstedt innan han spelade den antirasistiska låten "Lyckolandet".

Läs mer: Niklas Strömstedt till Härnösand: "Ska bli kul att få komma hit"

Det var drygt 25 år sedan Niklas Strömstedt spelade i Härnösand.

Tredje akten ut på scenen var duon Norlie & KKV som i juni släppte nytt album. När de mötte publiken hade mörkret börjat falla över Mellanholmen och duons mäktiga ljusshow lyste över folkhavet. Hits som "När jag går ner" och topplistaktuella "Din idiot" fullständigt rev tag i publiken. Liksom Strömstedt valde Norlie & KKV att tala till sina fans om ett aktuellt ämne.

– Ni killar, vad fan håller ni på med på festivaler som den här? Vi har skrivit på ett avtal och stöder grupper som Nattskiftet som jobbar med dessa frågor. Från och med nästa år kommer vi inte spela på festivaler som inte har organisationer som Nattskiftet på plats och som jobbar med dessa frågor, sa duon som uppmanade alla i publiken att hälsa på den person som stod bredvid innan de spelade låten "Ingen annan rör mig som du".

Läs mer: De laddar för Härnösands stadsfest – utan övergrepp mot tjejer: "Alla ska känna sig trygga"

Norlie & KKV fördömde de senaste händelserna på festivaler runt om i Sverige.

Stadsfesten avslutades med den konstnärliga musikgruppen Den svenska björnstammen som består av inte mindre än sju medlemmar. Det blev en fartfylld avlutning på festivalen med en hel del dans både på scenen och bland publiken när gruppen spelade låtar som "Svalkar vinden" och "Vart jag mig i världen vänder".

Den svenska björnstammen var sist ut på scenen under Härnösands Stadsfest.

Den färgglada trion Dolly Styles genombrott kom i Melodifestivalen.

Dolly Styles fans var tidigt på plats.

Niklas Strömstedt firade femårig bröllopsdag med sin Jenny under lördagen men valde att gästa Stadsfesten.

Duon Norlie & KKVhar nyligen släppt ett nytt album.

Kim Vadenhag är en av medlemmarna i Norlie & KKV.

Sonny Fahlberg i Norlie & KKV.

Många hade samlats för att se Norlie & KKV.

Norlie & KKV skapade riktig festivalstämning under Stadsfesten.

Norlie & KKV uppmanade alla i publiken att hälsa på personen bredvid.

Den svenska björnstammen blev den sista akten under årets upplaga av Stadsfesten.

Den svenska björnstammen består av sju medlemmar.

Den svenska björnstammen spelade låtar som

Mer läsning

Annons