Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livekarusellen snurrar igen

/
  • Martin Fahlén i Örnsköldsviksbandet Abram Cove tävlade i förra årets länsfinal.

Den rikstäckande musiktävlingen Livekarusellen, som arrangeras av Studiefrämjandet och tidigare hette Rockkarusellen, tar ny snurr.
Därför startar nu anmälningsperioden för tävlingen - och som vanligt är alla välkomna att delta, oavsett musikstil, ålder och erfarenhet.

Annons

Mellan 15 okt och 15 nov är slussen öppen för att anmäla sig via tävlingens webbsida. Cirka 600 akter deltar och gör tillsammans cirka 400 spelningar varje år.

– Det här är en jättechans för musiker att komma ut ur replokalen och visa upp sig. Alla som deltar får göra minst tre gigs, säger Tim Flinth, rikskoordinator för Livekarusellen.

Livekarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Tävlingen startade i Linköping 1987 och har sedan dess involverat tusentals artister över hela landet.

De lokala deltävlingarna för säsongen 2014 startar i januari med distriktsfinaler och riksfinal under våren.

– Vårt syfte är att ge oetablerade band fler spelningar och ge dem möjlighet att utvecklas som scenpersonligheter, musiker och grupp, säger Flinth.

Fjorlårets vinnare i Västernorrland blev Sundsvallsbandet Minimalopra. Ångermanländska band i länsfinalen var då Abram Cove, Disconnect och DropDeath.

Mer läsning

Annons