Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livekarusellen rullar igång

/

Unga lovande artister slängs i helgen in i en karusell med spelningar.
Nu rullar musikevenemanget Livekarusellen i gång igen.
– Nytt för i är att vi har länsfinalen med Jämtland, säger Fredrik Thimeradh.

Annons

I helgen gick startskottet för Livekarusellen över hela landet i och med Katapulten. Det är Studiefrämjandets arrangemang som syftar till att ordna speltillfällen för oetablerade artister och band. I Västernorrland hölls Katapulten på Domsaga musikhus i Sundsvall under fredags- och lördagskvällen.

Det mesta är sig likt förutom på en punkt.

– Nytt för i är att vi har länsfinalen tillsammans med Jämtland. Det är ett sätt att utveckla och göra en bättre länsfinal. Det är kul för banden med riksfinalen men länsfinalen är vår stora grej, säger Fredrik Thimeradh, arrangör för Medelpad.

Länsfinalen, eller distriktsfinal som det blir nu, kommer att hållas på Domsaga i Sundsvall den 16 maj. Dessutom har de valt att kalla deltävlingarna för turnéstopp.

– Vårt huvudfokus är att det är livespelningar och att tävlingsdelen kommer i andra hand, säger Thimeradh

Ser man ur Ångermanlands perspektiv väntar turnéstopp på Sliperiet i Ö-vik vid två tillfällen, den 15 februari och 22 mars. Samtliga ångermanländska band som anmält intresse för tävlingen är från Ö-vik. Banden/artisterna är; Memorize, SEJJL, Andreas Nilsson, Zephyr, Funkmeister Unt Der Autokopterz, Rebecka Karlsdotter och Disconnect.

– Tyvärr har vi inte fått in någon intresseanmälan av något band från Ådalen. Det känns såklart tråkigt, säger Per Karlsson, ångermanländsk arrangör för Livekarusellen.

Intresset för att vara med i Livekarusellen har varit ungefär lika stort som tidigare år.

– I år är det kul att det är lite fler singer/songwriters och även en elektronisk akt. Det är kul att vi kan bredda oss. Det har vi även gjort åldersmässigt, säger Fredrik Thimeradh.

Så här går det till:

• Livekarusellen består av flera så kallade turnéstopp där banden spelar inom sitt distrikt. Detta följs av en distriktsfinal där ett band utses att representera distriktet i riksfinalen.

• Deltagande band får göra minst tre spelningar. Livekarusellen samarbetar med landets fritidsgårdar.

Mer läsning

Annons