Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillasyster: "Hockey och hårdrock hör ihop"

/
  • Lillasyster består av Ian-Paolo Lira (trummor), Max Flövik (gitarr), Martin Westerstrand (sång), Andy Bladini (bas).

De har blivit ett namn inom hockeykretsar i Göteborg och förbereder sig för en internationell lansering.
Under fredagen uppträder rockbandet Lillasyster på Sliperiet i Örnsköldsvik.

Annons

Det fortsätter att rulla för Lillasyster. För fyra år sedan låg de på Trackslistan med Rihanna-covern "Umbrella" från debutalbumet "Hjärndöd musik för en hjärndöd generation".

Sedan dess har de uppträtt mer eller mindre varje helg på olika håll i landet. Under fredagskvällen spelar de på Sliperiet i Örnsköldsvik.

– Det ska bli jävligt skönt att komma tillbaka till Örnsköldsvik. Vi har spelat på Sliperiet förut och det blev riktigt bra drag, säger Martin Westerstrand, sångare i bandet.

Han säger att bandet gillar att uppträda i Norrland eftersom norrlänningar är ärliga, hårda, raka och opretentiösa – precis som bandet självt.

– Just ärligheten är något som går igen i mycket av det vi gör. Hårdrock anklagas ibland för att vara dumt och då brukar vi spela med i den tanken. Men hårdrockspubliken är absolut inte dummare än någon annan. Fast det är möjligt att de dricker sig lite fullare, säger Martin Westerstrand med ett skratt.

I januari släppte Lillasyster sitt tredje studioalbum "3". Nu arbetar de med att översätta texterna till engelska för att därefter lansera sig i USA och Europa.

– Det kan bli så att vi behåller vårt svenska namn, även om vi inte fattat något beslut än. Lillasyster går ju faktiskt att uttala på engelska, och det skulle nog kännas lite exotiskt, säger Martin Westerstrand.

Han gillar tanken på att dra ut på internationell turné, och på frågan vilka andra band han skulle vilja ta med sig blir han osäker.

– Det finns så många andra grymma band som man skulle vilja hänga med, men det är klart, får man välja helt fritt så skulle jag ACDC, säger han.

Ett stort intresse för Martin Westerstrand är, förutom musiken, elitserien i ishockey. Det ledde att Lillasyster inför förra säsongen skrev en låt som Frölunda HC valde att använda när de träder in på isen.

– Vi hörde talas om att klubben letade efter en låt och då snabbade vi oss att skriva "Till Scandinavium". De gillade den och använde den hela förra säsongen, och enligt vad jag hört kommer den användas igen, säger Martin Westerstrand.

Han menar att ishockey och hårdrock är något som hör ihop.

– Hockey är, precis som hårdrock, hårt på riktigt, till skillnad från fotboll som är en fjollsport där man knappt får röra varandra, säger Martin Westerstrand.

Mer läsning

Annons