Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs trivdes med samvaron på slottet

/

Först var det "Så mycket bättre" där hela Sverige fick höra Lill-Babs livshistoria. Nu medverkar hon även i "Stjärnorna på slottet".
– Det här är bland det roligaste jag gjort, säger Lill-Babs om programmet.

Annons

I jul är det återigen dags för SVT:s "Stjärnorna på slottet" där fem kända personer bor på ett slott i fem dagar. Varje person får en egen dag då den får bestämma vad de ska hitta på och äta tillsammans. Årets medverkande är Claes Malmberg, Ewa Fröling, Philip Zandén, Robert Gustafsson och Barbro "Lill-Babs" Svensson.

– Jag har blivit tillfrågad tidigare, men inte kunnat. Nu blev jag eld och lågor. Jag frågade vilka som skulle vara med, och när det var klart att Claes skulle vara med kände jag: "Yes, då är jag också med", säger hon vid en pressträff i Stockholm på tisdagen.

Lill-Babs har tidigare också varit med i TV4:s "Så mycket bättre". Där berättade hon öppet om livet, uppväxten och jobbiga situationer. Men även i

tidigare avsnitt av "Stjärnorna på slottet" har det blivit många djupa och rörande samtal under måltiderna, där deltagarna har öppnat upp sig och berättat om svåra tider i livet. Så även den här gången.

– Det kom bara, rätt var det var så berättade man saker. Vi har alla upplevt lite av varje i våra liv, säger Lill-Babs.

När programmet började sändas 2006 var det mest fokus på stjärnornas karriär, men med åren har även deras privatliv stått i centrum. Men för Lill-Babs är det snarare vänskapen med de andra deltagarna som står i fokus.

– Huvudsaken är samvaron, och hur kul det är att umgås. Jag blir glad av att bara se de andra.

Under dagarna på slottet är det fritt fram för alla att ställa frågor till den person som är värd för dagen, något de andra deltagarna brukar utnyttja.

– Alla är väldigt spännande personligheter. Jag blev betagen av allas historier, säger Lill-Babs.

Årets "Stjärnorna på slottet" utspelar sig på Bäckaskogs slott utanför Kristianstad och har premiär den 29 december.

Shohreh Zare /TT spektra

Mer läsning

Annons