Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legenderna rockade

Säg de artister som anser att Örnsköldsvik är för litet att besöka.

I lördags var Elvis, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis i Pingstkyrkan.

Samtidigt!

Annons

Bara för att ingen ska missförstå – det var inte de riktiga artisterna som lirade; det var Henrik "Elvis" Åberg, Jerry "Jerry Lee Lewis" Carlson och Johnny "Roy Orbison" Duvert som gjorde det.

Och vad bra de var.

En fråga bara: Varför så seg inledning? Med tanke på vad de här gentlemännen skapat genom åren kan föreställningen gott och väl få starta i 180 kilometer i timmen.

För att sedan öka – och gå i mål i överljudsfart.

Håll med om det!

Låtlistan ska vi inte traggla så mycket om, det tar bara plats från annat. Men ni kan ju själva tänka er vilka höjdare den stora publiken i Pingstkyrkan, som för övrigt är perfekt för konserter av det här slaget, bjöds på.

Henrik Åberg blir man inte riktigt klok på. Han funkar inget vidare i mellansnacket, där det blir stelt och långsamt. Men när han tar ton – då hakar han av sina kollegor. Åberg är nästan Elvis.

Trion bjuder stundtals på rätt roligt snack sinsemellan. Det droppas ordvitsar, och är man inte vaken på bänken så riskerar man gå miste om skratten.

Jerry Carlsons engelska, där han härmar Jerry Lee Lewis, är riktigt bra. Karln pratar fruktansvärt fort, och ruskigt otydligt – och ändå kan man på något sätt ta till sig innebörden.

Carlson ska ha stora plus även för sitt sätt att hantera pianot och sin stol som åker fram och tillbaka på scenen.

Vi ska inte tjata om den onödigt långsamma starten, men där får styrman Jerry Carlson tänka till lite. För när gubbarna släpper lös hits som Roll Over Beethoven, Rock around the clock och Great Balls of fire är det liksom inga problem.

För att inte tala om Johnny Roy Orbison Duverts You got it.

Eller Elvis med You were always on my mind.

Ja, ni fattar själva.

Herrarna kan ses och höras i Sollefteå nästa helg.

Mer läsning

Annons