Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtbluff i kvällens Idol

/

Kevin Walker har inte varit med och skrivit musiken.

Annons

I kvällens Idol ska de fyra tävlande enligt TV4 sjunga varsin låt som de har varit med och skrivit. Men enligt en artikel i Aftonbladet är det en bluff.

I själva verket skickade Universal färdiga låtar på förslag till Idolerna, och Kevin Walker säger till Aftonbladet att han inte gjorde några ändringar i låten Dreaming som han framför i kväll.

– Både texten och låten kändes rätt från början, jag kände inte att jag behövde in och kladda. Jag hade en tanke om ett stick, men sedan kände jag att det inte fanns någon mening med det. Klart att man kunde ha gjort mer, men jag kände inte för det.

När Aftonbladets reporter frågar honom om det inte är missvisande att han står som upphovsman säger han såhär:

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. De (Peter Boström och Thomas G:son) har skrivit låten, sedan har jag gjort den till min. Det får folk tolka hur de vill, det är inte så att Rihanna skriver sina låtar själv heller.

Inte heller Erik Rapp har ändrat den demo som skickades in, men det har däremot Elin Bergman och Jens Hult. Den sistnämnde var minst sagt missnöjd med låtskrivarens insatser.

– Han hade skrivit en slasktext som jag skickade åt helvete, för den var så smörig. Så jag skrev om den, för mig var det viktigt, säger Jens Hult till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons