Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars T: "Materialet river i skinnet"

/

Repetitionerna för årets mittrevy 2009, som fått namnet "Scenfärdigt", pågår för fullt.
En av förgrundsfigurerna Lars T Johansson lovar en minst lika vass uppföljare som förra årets succé "Gladpack".
– Majoriteten och oppositionen får en bra släng av sleven, säger Johansson.

Annons

Efter fjolårets succé med revyn "Gladpack", laddas det nu för fullt inför 2009 års "Scenfärdigt". De totalt 22 personerna som är med i föreställningen slipar på alla detaljer för att allt ska vara klart inför premiären på nyårsafton på Folkets Park i Kramfors.

– Allt går kalasbra och vi håller på att knyta ihop säcken, kan man säga. Vi har repat mycket i dagarna, bland annat har Jeja Sundström varit med, säger Johansson.

För Jeja Sundström, ursprungligen från Storuman, blir "Scenfärdigt" något av en comeback efter hennes sabbatsår från scenen. Förutom Sundström skryter revyn med att erbjuda Sussie Jonsson som kommer tillbaka efter hennes jättesuccé i Finland som Janis Joplin.

– Det känns helt enkelt dunderroligt! Jag blev jätteglad, när Lasse ringde och frågade om jag ville vara med, säger Jeja Sundström.

Mittrevyn startades 2005 av Lars T Johansson. Den fösta revyn framfördes i Tonhallen i Sundsvall och bakom revytexterna stod då som nu av Ordförrådet, som består av Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson. Spelplats är dock sedan 2006 Kramfors Folkets Park. Målsättningen med mittrevyn är att den ska vara en länsrevy med hela Norrland som publikt upptagningsområde. Under årets revy, som innehåller ett 30-tal nummer, bör ingen person och inget ämne inom Västernorrlands gränser känna sig säker.

– Materialet i "Scenfärdigt" är den bästa och skarpaste i mittrevyns historia. Det är många i vårt område som får sig en släng av sleven och materialet ska riva lite i skinnet. Men över huvudtaget ska publiken gå från föreställningen med magont på grund av alla skratt, förklarar Johansson.

Biljettförsäljningen till årets föreställningar är i full gång och går förhållandevis bra. Till många av de inbokade 15 föreställningarna finns bara anmärkningsvärt få biljetter kvar till.

– Men till trettonhelgens föreställningar finns det fortfarande en del biljetter kvar. Av någon anledning är det alltid svårt att locka publiken under trettondagen, konstaterar Johansson.

Skulle det visa sig att "Scenfärdigt" blir en publiksuccé är Johansson och mittrevygänget öppen för att göra fler föreställningar.

– Vi får se hur de 15 föreställningarna går först. Men visst, blir det en succé så kan vi tänka oss att utöka med några föreställningar.

Mer läsning

Annons