Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat Roadwork gästar Brux under fredagskvällen

/
  • Strax efter att Roadwork bildades på 1970-talet blev de värvade av Jerry Williams. 30 år efter att de slutade spela återförenas de och står på egna ben. I kväll, fredag, spelar de på Brux i Ö-vik.
  • Jerry Williams.

Från 1976 till 1984 var de Jerry Williams förlängda arm. Nu 30 år senare har bandet Roadwork återuppstått med en ny skiva och en turné.
I kväll, fredag, spelar bandet på Brux i Örnsköldsvik, dessutom förstärka av Micke Finell.

Annons

I mars i år träffades de gamla vännerna igen efter 30 år. Det var musikentreprenören Micke Finell som hade tjatat ihop gänget och fick dem att spela in en ny skiva, enligt sångaren och gitarristen Dougie Lawton.

– Det var lite motigt i början. Jag menade att det var 30 kilo sedan vi spelade, men Micke ringde mig tio gånger om dagen. Nu är jag glad att vi började spela. Jag skrev lite nya låtar, säger han.

Bandet började repa för en månad sedan och en vecka efter började turnén.

– Vi repade i 50 timmar. Det var svettigt så nu är vi varma i kläderna. Vi har skitkul och nu börjar det låta bra om gubbarna, säger Dougie Lawton.

Under 1970- och 1980-talet var Roadwork bandet bakom Jerry Williams, i dag står de på egna ben.

– När jag skriver låtar nu är det inte Jerry som sjunger, annars var det som vanligt. Jag har en låda med idéer så det var mycket enkelt, säger Dougie Lawton.

På konserten på Brux under fredagskvällen kommer publiken att få höra deras tidigare verk och låtar från nya plattan "Round Two". Dessutom gästar också Micke Finell, förutom musikentreprenören även saxofonist i The Refreshments.

– Låtarna kom fort. Det finns material för flera skivor. Jerry är förresten med och sjunger en låt på plattan.

Även om de inte uppträder med Williams, som själv lägger karriären på hyllan i år, längre så finns han med på ett hörn.

– Han kom till Skutskär när vi repade inför turnén som stöd och kom med lite tips. Får han tid så hänger han med på någon spelning, men inte för att uppträda. Han är fortfarande en av de fem bröderna, säger Dougie Lawton.

Fredagskvällens spelning på Brux är en del av en Norrlandssväng innan de styr turnén söderut.

– Det ska bli roligt. Allt hänger på plejset och om folk gillar gitarrer och några garv, säger Dougie Lawton.

Mer läsning

Annons