Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristet Utseende på helgens rockfestival i Sundsvall

/

Lagom till halloween släppte The Kristet Utseende "Pervogenesis" - en ny platta med tydligare samhällskritik och ett nytt sound.
Bandet gör sin enda spelning i höst på Sundsvalls rockfestival Nordfest under fredagskvällen.

Annons

The Kristet Utseende har blivit ett kultband och publiken förväntar sig ofta ett gäng roliga låtar med ekivoka texter. Ett faktum fick bandet att lägga ner 1999. De kände inte att de kunde utveckla bandet mer. När de senare återförenades fanns en ny idé som gav energi och resulterade i nya skivan "Pervogenesis".

– Konceptet var uttömt. När vi kom i gång 2005 var det lite av ett nytt band och på nya skivan är texterna lite tydligare. Det är normkritiskt och samhällskritiskt och nu också mer esoteriska. Det var de förut också men eftersom texterna var roliga har de också blivit missuppfattade, säger trummisen Erik Barthold.

The Kristet Utseende har också ändrat sound musikaliskt också. Den nya kursen är så dramatisk att det möjligen skulle kunna skrämma bort några av de gamla fansen.

– Vi funderade mycket innan vi bestämde oss, därför tog det ett tag. Det låter inte som förut men det är så här det är nu. Än så länge har vi inte hört så många kritiska röster. Antingen så har vi gjort väldigt fel eller så är det väldigt rätt, säger Erik Barthold.

Gigget på Nordfest under fredagskvällen är, som för flera band, den sista i år men även den riktiga releasespelningen. De är taggade för den och har samtidigt bra festivalspelningar från i somras i ryggen.

– Vi avslutade Getaway i Gävle och det tror jag är den bästa spelningen för oss någonsin. Det var en osannolik publikrespons, säger Barthold.

En inte alltför vågad gissning är att det kommer att finnas en hel del toaborstar på Aveny i kväll.

– Vi blir aldrig av med dem, säger Erik Barthold och skrattar.

– Det började som en hårdrockspastisch för att driva med det manliga idealet. Vid återföreningen kom publiken med toaborstar och det är de som fört det vidare, säger Barthold.

FAKTA - SCHEMA FÖR NORDFEST

Fredag 8/11:

20.15 - Scoville

21.00 - The Kristet Utseende

22.30 - Noctum

23.15 - Diabolical

00.00 - Vampire

Lördag 9/11:

20.00 - Troubled Horse

21.00 - Queensrÿche

23.00 - Horisont

00.00 - The Grand Chapels Quartet

Mer läsning

Annons