Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komiker med högt tempo gästar Umeå

/
  • Pablo Francisco är på Sverigeturné och uppträder i Umeå under måndagskvällen.

Pablo Francisco gillar inte svenskar – han älskar oss.
– Det finns igen publik som är smartare än den svenska, säger den amerikanske komikerstjärnan som uppträder på Aula Nordica i Umeå under måndagskvällen.

Annons

Den Los Angeles-baserade stå-upp-komikern Pablo Francisco har turnerat över hela världen. Men det är något alldeles särskilt med hans relation till Sverige. Ett land han återvänder till om och om igen.

– Jag var nyligen i Rumänien och jag kunde inte sluta tjata om hur fantastiskt Sverige är. Hur vackert det är. Alltså, jag har besökt många länder vid det här laget. Men det finns ingen publik som är smartare än den svenska.

Det är för övrigt en väldigt smart grej att säga i en svensk intervju. Han gapskrattar.

– Det är faktiskt sant! Jag har fans lite här och var. Men när det gäller den svenska publiken så har vi en relation. När jag uppträder så uppstår en gemenskap. Det är som en släktträff. Varje gång. Vi samlas och snackar skit om folk som inte är där. Det är vackert.

Pablo Francisco pratar hysteriskt snabbt och med ett oändligt antal olika röster. Att intervjua honom är som att försöka samtala med tio sockerstissiga tonårskillar. Vill man fråga något är det ingen idé att vänta artigt tills han tystnar en stund. Det gör han nämligen aldrig. Man får helt enkelt avbryta honom.

Du gör oavbrutet ljudeffekter och imitationer när du står på scen. Och även privat, märker jag. Är det en del av din personlighet?

– Jag kan stänga av det. Tror jag i alla fall. Lustigt att du frågar. Jag var faktiskt på en date med en tjej som också undrade det. Hon tröttnade på alla ljud. Det slutade med att hon skällde ut mig. Du! Förresten! Apropå det! Jag träffade Steven Seagal i går i Budapest.

Det måste kännas väldigt obekvämt för en komiker?

– Ja! Oerhört! Men utan att tänka mig för drog jag igång och spexade. Han undrade vem jag var och min polare sa att jag är komiker. Ok, dra ett skämt, sa Steven.

Pablo Francisco förklarar att han i ett försök att få den storvuxne och sammanbitne action-skådespelaren att skratta gör sin berömda imitation av den där snubben med den löjligt mörka rösten som så ofta hörs i filmtrailers. Men Steven Seagal bara skakar på huvudet och konstaterar allvarsamt att han inte gillar skämtet, alls.

– Sedan säger han att jag får en chans till.

Pablo Francisco går då över till att göra sin nästan lika berömda imitation av Arnold Schwarzenegger.

– Men Steven fortsätter att skaka på huvudet. Jag blir alldeles kallsvettig. Men det slutade lyckligt. Vi skakade hand.

Är det inte utmattande att inte ha någon avstängningsknapp?

– Nej. För vet du, jag har så jävla roligt.

Fakta - Pablo Francisco

• Namn: Pablo Ridson Francisco

• Ålder: 39 år

• Bor: Los Angeles

• Yrke: Stå-upp-komiker som synts i bland annat MADtv och Jay Lenos pratshow. Har en miljonpublik på Youtube.

• Kännetecken: Manisk ljudeffektsmakare och imitatör.

• Aktuell: Är ute på en omfattande Sverigeturné. Uppträder på Aula Nordica i Umeå i kväll, den 25 november.

ANDERS NORDSTRÖM

Mer läsning

Annons