Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin Walkers hektiska helg

Sällan har en "Idol"-deltagare varit så omskriven.

I helgen är det i vanlig ordning dags för fredagsfinal i "Idol", men också en prestigefylld slutstrid av Superettan. Man kan minst sagt säga att Kevin Walker har många bollar i luften.

Annons

Liksom på västkusten har det stormat kring Kevin Walker i veckan. Att bevisa för Sverige att man hör hemma bland topp sex i landets största talangjakt samtidigt som att förbereda sig för en avgörande fotbollsmatch för GIF Sundsvall i superettans toppskikt har visat sig vara en svår ekvation. Men med ändrade flygtider och ett förinspelat framträdande tycks ingenting vara omöjligt för den sjungande fotbollsspelaren.

- Mitt schema är som bekant ganska stressigt, så jag är väldigt tacksam för att TV 4 och Gif Sundsvall har gjort allt det här möjligt, säger Kevin Walker.

Under fredagens final ska de sju kvarvarande idolerna sjunga låtar på temat "Big band friday". Tillsammans med ett storband ska Kevin Walker framföra Bon Jovis superhit "It's my life". Men framträdandet skiljer sig något från de andra deltagarnas - det är nämligen förinspelat.

- Det är mitt genrep under fredagen som kommer att avgöra om jag får stanna eller inte, berättar Kevin Walker.

Trots det faktum att han är den första idolen någonsin att inte uppträda live i en fredagsfinal tycker Kevin Walker inte att han har blivit särbehandlad.

- Uppenbarligen finns det folk som tror på mig. Om någon tycker att jag har blivit särbehandlad så får det stå för dem. Jag är som sagt bara tacksam över att det har varit möjligt att kombinera två karriärer så här långt, säger han.

Trots att det hittills har varit möjligt att blanda karriärerna så ser Kevin Walkers schema lite annorlunda ut än resten av deltagarna. Flygresor var och varannan dag, varvat med fotbollsträningar och sångrepetitioner kräver mycket tid.

- Visst är det lite stressigt ibland, men jag ska inte klaga. Det är ju det här jag vill göra, säger Kevin Walker.

Men frågan finns kvar - den där oundvikliga frågan som säkerligen får både fansen och Kevin Walker själv att ligga sömnlösa på nätterna. Vad händer om han vinner "Idol" och tvingas välja mellan musiken eller fotbollen?

- Jag har inte vågat tänka så långt än, det är någonting jag får ta tag i där och då. Men självklart hoppas jag på att kunna fortsätta vara en sjungande fotbollsspelare, säger han.

Höga ambitioner, alltså. Men höga ambitioner tenderar också att leda till framgång i de allra flesta fallen. En sak är i alla fall Kevin Walker helt säker på:

- Jag kommer aldrig att lägga av med fotbollen. Det har varit en del av mitt liv så länge, och det kommer det att fortsätta vara.

Fakta - /Det här är Kevin Walker

• Född 1989 i Sundsvall. Son till den före detta fotbollsspelaren och numera tränaren Patrick Walker.

• Som fotbollsspelare har Kevin Walker spelat för bland annat AIK och Örebro. Sedan 2011 har han spelat som mittfältare i Gif Sundsvall.

• Aktuell som som en av de sju finalisterna i Idol.

• Kevin Walker blir historisk i "Idol"-sammanhang sedan hans framträdande på fredag är förinspelat. Detta på grund av fotbollsmatchen mellan Gif Sundsvall och Landskorna Bois på lördag. Matchen är direkt avgörande för om Kevin Walker och hans Gif Sundsvall ska ta sig upp i Allsvenskan.

•TV 4 har tidigare flyttat på två fotbollsmatcher för att Kevin Walker ska kunna deltaga i fredagsfinalerna.

• På fredag har flygbolaget Sundsvallsflyg flyttat en avgång från Sundsvall till Stockholm för att passa Kevin Walkers "Idol"-schema.

• "Idol" sänds på fredagar klockan 20.00 i TV 4.

Elin Åhlén/TT

elin.ahlen@tt.se

De tävlar på fredag

1. Sandra Wikström

"Wonderwall" (Oasis)

Tel: 099-414 01

Sms: SANDRA till 72 400

2. Gabriel Alares

"As long as you love me" (Justin Bieber)

Tel: 099-414 02

Sms: KEVIN till 72 400

3. Kevin Walker

"It's my life" (Bon Jovi)

Tel: 099-414 03

Sms: KEVIN till 72 400

4. Matilda Melin

"Umbrella" (Rihanna)

Tel: 099-414 04

Sms: MATILDA till 72 400

5. Jens Hult

"Mama I'm coming home" (Ozzy Osbourne)

Tel: 099-414 05

Sms: JENS till 72 400

6. Elin Bergman

"Roxanne" (The Police)

Tel: 099-414 06

Sms: ELIN till 72 400

7. Erik Rapp

"Hurtful" (Erik Hassle)

Tel: 099-414 07

Sms: ERIK till 72 400

Elin Åhlén/TT

elin.ahlen@tt.se

Elin Åhlén/TT

Mer läsning

Annons