Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin Walker gick vidare i Idol

/

Trots den svidande kritiken tidigare i veckan gick fotbollsprofilen Kevin Walker vidare i "Idol" till kvalveckan.
– Det är jätteroligt så klart. Det känns lite sjukt, säger GIF Sundsvall-spelaren.

Annons

När TV4:s talangprogram åkte runt på auditionturné tidigare i år var Sundsvall ett stopp. Bland alla hugade sökande fanns ett annorlunda inslag. Fotbollsspelaren Kevin Walker.

Han hade bestämt sig för att söka dagen innan men hade inga problem att inkassera en guldbiljett till Stockholm.

– Jag tänkte att man lever bara en gång, säger Kevin Walker.

Han har alltid gillat musik och sjungit innan men det var inte förrän 2009 som han skaffade sig en gitarr och började öva. När sedan Kevin Walkers lagkamrat Stefan Ålander var tvungen att tacka nej till att vara med i Susanne Bertlins Vocal Wednesday ifjol halkade han in på en scen också.

– Det var roligt. Jag gjorde lite misstag och lärde mig vilka känslor man har på scenen och hur det påverkar en. Det är kul att sjunga, säger han.

Väl nere på uttagningarna i Stockholm upplevde han vilket pressat läge det var för deltagarna och hur många duktiga sångare han skulle tävla mot.

– Det var en tryckt stämning och folk mår dåligt när de sitter där och väntar. Det är tufft och det är ett hårt tryck på alla. Det kändes som om nervositeten smittade av sig och många var inte vana vid situationen, säger Kevin Walker.

Han själv såg till det yttre ut att vara väldigt lugn i alla lägen.

– Jag är lugn som person och man kan inte vara något annat än vad man är. Det var lite pirrigt innan men jag hade en trygghet i att det skulle vara kul att sjunga, säger han.

Även om Kevin Walker har verkat vara en favorit, han har synts mycket i sändningarna, så fick han rätt mycket kritik den här veckan.

– Gruppmomentet gick sämst. Det var tre andra individer jag skulle sjunga med och det var en stor skillnad att öva med ett midi-ljud som lät annorlunda än när vi uppträdde med bandet. Men det ska inte vara lätt, det var ett svårt moment.

Du fick också kritik från juryn för att du inte riktigt verkar ha bestämt dig för vad du vill. Hur kändes det?

– Jag är ju där och vill vara där, men kritiken är bra. De kan branschen och vill bara hjälpa mig. Jag har träffat en röstcoach och ska ta in det de sagt, säger Kevin Walker.

Hur förbereder du dig för nästa vecka?

– Jag har valt låtar jag kan. Man ser hur enkelt det är att tappa bort sig. Jag övar så att det sitter.

Sjunger du i duschen efter träningarna?

– Det händer.

Mer läsning

Annons