Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ken Ring i blåsväder efter Petter-attack

Det har skurit sig rejält mellan två av Sveriges största rappare.
I ett Instagram-inlägg kallar Ken Ring Petter för "jävla fucking jude" eftersom han tycker att rapparen är snål.

Annons

Under måndagen hade rapartisten Petter en jubileumsfest på Tyrol i Stockholm med anledning av att det var 15 år sedan hans debutalbum "Mitt sjätte sinne" släpptes. På plats fanns bland andra artisten Stor, som sades ersätta hiphop-veteranen Ken Ring. Men i ett Instagram-inlägg rasar Ring mot beskrivningen att han "ersattes" av den yngre kollegan.

"Det är lögn. Petter kontaktade mig. Och jag sa då att det finns mycket jag tycker vi har att reda ut innan vi ställer oss på scen tillsammans. (...) Han har utnyttjat hela rap Sverige för sin egen framgång. Och jag är den enda som vågar säga det", skrev Ken Ring och avslutade med att kalla Petter för en "jävla fucking jude".

Inlägget redigerades senare så att det värsta påhoppet klipptes bort. Till TT Spektra säger Ken Ring i ett meddelande att han "har inget att säga om det", men på Facebook skriver Ring att han "skrattar över er som hakar upp er på mitt inlägg".

Inte heller Petter har velat ge ett längre uttalande om påhoppet. I ett sms till TT Spektra skriver han:

"Jag tänker inte gå in på att kommentera vad Ken skriver gällande mig. Däremot kan jag vara extremt tydlig med att jag fördömer alla typer av rasistiska och antisemitiska uttalanden".

Ken Ring har varit i blåsväder tidigare. 1999 polisanmäldes han efter att rappat om att våldta prinsessan Madeleine under Vattenfestivalen. Åtalet lades dock ned sedan Ring bett kungafamiljen om ursäkt i ett brev.

I höst är Ken Ring aktuell i TV 4:s succéprogram "Så mycket bättre" som spelades in i somras.

Karl Dalén/TT Spektra

Mer läsning

Annons