Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ken Ring ber om ursäkt

Efter sin hårda attack mot rapkollegan Petter backar nu Ken Ring från sina antisemitiska uttalanden och ber om ursäkt - men inte till Petter.

Annons

I ett Instagram-inlägg gick rapparen Ken Ring under tisdagen till hårt angrepp mot kollegan Petter. Bland annat använde han ett antisemitiskt uttryck för att beskriva Petter, eftersom han tycker att rapparen är snål.

Bråkets upprinnelse var Petters jubileumsfest på Tyrol i Stockholm i måndags där han ville uppmärksamma att det var 15 år sedan debutplattan "Mitt sjätte sinne" släpptes. På plats fanns bland andra artisten Stor, som sades ersätta hiphop-veteranen Ken Ring, en beskrivning som Ring inte skriver under på.

"Det är lögn. Petter kontaktade mig. Och jag sa då att det finns mycket jag tycker vi har att reda ut innan vi ställer oss på scen tillsammans", skrev Ken Ring och avslutade sitt inlägg med att beskriva Petter med ett antisemitiskt uttryck.

I ett mejl till TT Spektra ångrar nu Ken Ring sitt ordval.

"Ibland när jag lackar säger och skriver jag grejer som jag inte menar. Detta var bara riktat till Petter, om nån annan tar illa upp över nåt jag skrivit så sorry för det. Jag är såklart inte rasist".

Ken Ring skriver vidare att han själv fått smaka på rasismen hela sitt liv, men där han kommer ifrån uttrycker man sig ibland på ett sätt som kan vara hårt.

"Jag tänker inte alltid på det, för mig är det bara ord. Men jag vet att det inte är så för alla, jag försöker bättra mig och om någon blivit kränkt vill jag be om ursäkt för det med", skriver han i mejlet.

Rapkollegan Petter får dock ingen ursäkt.

"Petter och jag har inte varit vänner på många år. Det var länge sen jag fattade att han utnyttjar andra rappare för att göra sin egen grej spännande. Utan att ge nåt tillbaka. Men det jag hörde om hans gig var bara för mycket. Det står jag för".

Petter ville under måndagen inte göra ett längre uttalande om påhoppet. I ett sms till TT Spektra skriver han:

"Jag tänker inte gå in på att kommentera vad Ken skriver gällande mig. Däremot kan jag vara extremt tydlig med att jag fördömer alla typer av rasistiska och antisemitiska uttalanden".

Karl Dalén/TT Spektra Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons