Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kee Marcello bjöd på gitarrspel och tips

/
  • På måndagen besökte gitarristen Kee Marcello Sliperiet och berättade om sin livshistoria. Han gav även råd om bland annat spelteknik.

Förre Europe-gitarristen Kee Marcello har besökt Sliperiet i Örnsköldsvik.

Annons

Kee Marcello – eller Kjell Hilding Löfbom som han egentligen heter – fick sin första gitarr i 13-årsåldern och bestämde sig tidigt för att bli en berömd gitarrist.

På måndagen hade ett trettiotal personer samlats på Sliperiet för att lyssna på hans livsresa. En berättelse som blandades med gitarrsolon, men även tips om spelteknik.

Han är uppvuxen i Umeå och flyttade till Stockholm i slutet av 70-talet. Han var med och bildade gruppen Easy Action och i mitten av 80-talet blev han kontaktad av rockbandet Europes manager, som undrade om han ville ersätta avhoppade John Norum.

– Det var innan Europe hade slagit internationellt. Men efter ett tag började "Final Countdown" klättra på listorna runtom i Europa. Det var hösten 1986 – och vi gick från att uppträda på klubbar och teatrar till stora arenor, säger han.

– Första gången vi förstod att vi blivit kända, var när vi åkte till Japan för att marknadsföra oss. När vi landat, kom det en person från skivbolaget och sa "Big problem, many people". Det visade sig vara 5 000 personer som väntade på oss utanför flygplatsen. Vi hade inte ens haft så många i publiken någon gång.

I dag spelar han dels med det egna bandet, Kee Marcello Band, dels gör han solo- och andra uppträdanden runtom i världen. I vår kommer Kee Marcello att vara med i musikalen Rock of Ages på China Teatern i Stockholm.

Mer läsning

Annons