Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kast Off Kinks återvänder

/
  • Kast off Kinks spelade sommaren 2011 på Metropol. Sedan dess har gruppen bytt till en annan av Kinks före detta basister, John Dalton. På gitarr Dave Clarke och på trummor originalmedlemmen Mick Avory.
  • Dave Clarke och Mick Avory rockade loss i Härnösand i juli 2011.

Till sommaren kommer de till Härnösand igen.
Bandet Kast Off Kinks, som består av tre medlemmar från den klassiska gruppen Kinks, äntrar Brännaborgs scen i juni.

Annons

The Kinks är en av de mest legendariska rockgrupperna från 60-talets England. Gruppen hade bildats under annat namn, men bytte 1964 namn till The Kinks.

Tre av de fyra som ingår i Kast Off Kinks har varit medlemmar i gruppen i olika omgångar och trummisen Mick Avory, som i år fyller 70 år, var med vid starten. Och han tillhör nu också officiellt rockens Hall of Fame.

Nu ska Kast Off Kinks återigen ut på turné, bland annat till Härnösand. Samtidigt är det 50 år sedan som The Kinks bildades. Bakom eventet står Åke Dahlbäck och Härnö Sound.

– Det här blir roligt. När jag träffade Mick Avory i somras bad han mig att ordna en spelning i Härnösand. Han var lyrisk över den lyckade spelningen på Metropol för ett par år sedan, säger Åke Dahlbäck.

Trots de tre Kinks-originalmedlemmarna i Kast Off Kinks, saknas framför allt de två portalfigurerna, bröderna Ray och Dave Davies. Härnösandsaktuella Kast Off Kinks består följaktligen av trummisen Mick Avory och keyboardisten Ian Gibbons, som även bland annat spelat med Roger Chapman, The Sweet och Suzi Quatro, samt basisten John Dalton, som också en gång i tiden var basist Mark Four, och Dave Clarke, som även spelat med Beach boys och med Noel Redding group.

När bandet kommer till Härnösand den 11 juni blir det däremot inte i Metropol utan i Brännaborg spelningen äger rum.

– Vi har lagt spelningen på en onsdag. Gruppen ska sedan vidare till Norge, berättar Åke Dahlbäck som hoppas på en stor publik när biljetterna släpps på fredag, den 14 februari.

Gruppen har massor av hits att ösa ur och konserterna brukar vara en hitparad.

– Även de som är yngre och inte känner till bandet brukar ändå känna igen många av låtarna, säger Dahlbäck.

Hitlåtar som "Sunny afternoon", "Lola", och "Waterloo sunset" kommer säkerligen att spelas i Härnösand.

– Men de har mycket material att välja bland, konstaterar Dahlbäck.

Kinks kommersiellt mest framgångsrika period var runt mitten och slutet av sextiotalet. Gruppen fortsatte att spela och ge ut plattor långt senare.

Mer läsning

Annons