Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlssons bolag kontrakterar lokala band

/

För två månader sedan lämnade Per Karlsson Ö-vikbandet April Divine.

Nu har trumslagaren startat ett skivbolag och som första band har han kontrakterat Sollefteåbandet South and Maine och Ö-viksbandet Solid Sound.

– Vi vill spela in och släppa musik som vi gillar och som förtjänar att fler folk upptäcker, säger Per Karlsson.

Annons

Per Karlsson, tidigare trummis i April Divine men som även arrangerar rockevenemangen Rock On The Docks i Ö-vik, tar sikte mot nya utmaningar och har skapat skivbolaget Departdead Music Group tillsammans med förre April Divine-basisten Peter Uvén.

– Idén föddes då jag och Peter satt på ett flyg från Atlanta till Costa Rica för några år sedan. Vi hade båda en vilja att driva eget bolag och bestämde oss för att göra det tillsammans eftersom vi har en gemensam entusiasm. Vi är intresserade av branschen och kompletterar varandra bra affärsmässigt, berättar Karlsson.

Projektet lades dock på is eftersom duon då var upptagna med att spela i April Divine.

– När vi tog upp diskussionen igen så satt vi återigen på ett flyg, då hem från Tyskland efter en turné med Staind. Nu, ett år senare, är det realitet. Vi vill spela in och släppa musik som vi gillar och som förtjänar att fler folk upptäcker, säger Karlsson.

Skivbolaget startas och ägs av Karlsson, Uvén och Ronnie Björnström, producent och ägare av Garageland Studio/Enhanced Audio Productions.

– Verksamhetens bas är vår studio i Umeå, dock är jag lokaliserad i Örnsköldsvik, Ronnie i Umeå och Peter är halva tiden i Umeå och andra halvan i Piteå. Vi ska representera rock, hårdrock och metal. De band och artister som nödvändigtvis inte skriver för radio och därmed får nej från skivbolagen med stenålderstänk, är välkomna att presentera sin musik för oss, berättar Karlsson.

Per Karlsson berättar att ambitionen är att erbjuda duktiga artister och band ett bra upplägg med studioinspelning, promotion, management och konsertbokningar.

– Vi har alla tre varit med om diverse skiv-, management- och förlagsavtal genom våra respektive band, och vi vet vad som är schysst och inte schysst från ett bands synvinkel, vilket är grundläggande för ett framgångsrikt samarbete.

Först ut att kontrakteras är Sollefteåbandet South and Maine och Ö-viksbandet Solid Sound. Båda går in i studion efter nyår och kort därefter ska banden släppa singlar.

– Jag har jobbat med dem under flera år och de har gått från klarhet till klarhet. Jag vill fortsätta att jobba med dem under en lång tid framöver. Vi kontrakterar även Umeåbandet Hate Ammo, som är i min bok ett av Sveriges bästa metalband, säger Karlsson.

Mer läsning

Annons