Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamerarädsla i årets "Så mycket bättre"

/
  • Ståendes från vänster: Ebbot Lundberg och Ken Ring. Sittandes från vänster: Bo Sundström, Agnes Carlsson, Lill Lindfors och Ulf Dageby. Titiyo Jah saknas på bilden.
  • Rapparen Ken Ring spelar pingis i första avsnittet av
  • Ebbot Lundberg är en av deltagarna i
  • Lill Lindfors är en av deltagarna i
  • Ulf Dageby är en av deltagarna i
  • Ken Ring är en av deltagarna i
  • Bo Sundström är en av deltagarna i
  • Agnes Carlsson är en av deltagarna i

Att ständigt bli filmad. Det var "Så mycket bättre"-deltagarnas största obehag under inspelningen av den fjärde säsongen. Men annars var mysfaktorn skyhög.
Under lördagskvällen väntar säsongspremiär.

Annons

– Det var en mäktig kemi mellan oss som tog det hela till en högre instans. Vi hade många fördomar om varandra som bara krossades, säger sångaren Ebbot Lundberg, som vanligt iklädd en kaftan.

Precis som alla artister i "Så mycket bättre" som TT talar med pratar han sig varm om vänskapen mellan den udda blandningen av musiker, som sträcker sig från rappare och unga popstjärnor till revyveteraner och jazzgubbar.

I den fjärde säsongen av det populära programmet, som har premiär i TV 4 på lördag, medverkar Agnes Carlsson, Bo Sundström, Lill Lindfors, Ken Ring, Ebbot Lundberg, Ulf Dageby och Titiyo.

Först ut är veteranen Lill Lindfors. Trots att hon har stor tv-vana, då hon förutom att vara artist även har spelat in flera filmer, valde hon att inte se sitt eget program.

– Normalt när jag jobbar med tv kan jag snabbt kolla "hur ser det ut?" Då märker jag om det blev en konstig kameravinkel, men nu kunde jag inte påverka det och det kändes jobbigt, säger hon.

Även Bo Sundström tyckte att kamerorna var den största utmaningen under inspelningarna.

– I en eller två veckor efter inspelningen vaknade jag varje natt och trodde att det var en kamera som stod och hängde över sängen. Det var som ett trauma, säger han.

Förutom osäkerheten i att ständigt bli filmad var allt frid och fröjd i villan på Gotland där deltagarna bodde. Två personer som otippat nog fann varandra direkt var Lill Lindfors och Ken Ring. Den skandalomsusade rapparen kände sig genast som hemma med den folkkära 73-åringen.

– Vi kom varandra väldigt nära i programmet. Jag tror inte att det berodde på att hon är en så stor artist, utan mer för att hon är en sådan varm människa. Jag skulle kunna tänka mig att ha henne som psykolog för hon förstår folk utan att ha en massa förutfattade meningar, säger han.

Fakta - "Så mycket bättre":

• "Så mycket bättre" är ett tv-program där svenska musiker tolkar varandras låtar. Programmet har gått på TV 4 sedan 2010.

• I årets säsong deltar Lill Lindfors, Bo Sundström, Ken Ring, Titiyo Jah, Ulf Dageby, Agnes Carlsson och Ebbot Lundberg.

• "Så mycket bättre" visas i åtta avsnitt på TV 4 på lördagar klockan 20.00. Det första avsnittet som visas den 26/10 är Lill Lindfors dag.

Karl Dalén/TT

Mer läsning

Annons