Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Moraeus LIF-keps anmäld

Sveriges Television blev anmälda på grund av ett Leksands IF-märke på Kalle Moraeus keps.
Nu har SVT beslutat att sudda bort märket.

Annons

– Vi anmäldes till Granskningsnämnden för att Kalle har en keps med Leksands IF:s symbol. Vi beslutade i dag att förekomma Granskningsnämnden och sudda bort texten i symbolen där det är läsbart. Själv sitter Kalle på älgpasset och han förstår att det var olämpligt att ha symbolen på kepsen i programmet. Vi borde tänkt på det, det var lite dumt men inte så allvarligt, tyckte han, säger Björn Wahren, projektledare på SVT, till dt.se

Det var aftonbladet.se som först berättade om kepsmissen. En anmälare har skrivit till Myndigheten för radio och tv och anser att Moraeus i sina populära tv-program Moraeus med mera har en otillåten keps på huvudet. Då Leksands IF är ett kommersiellt företag anser anmälaren att man inte kan göra reklam på detta sätt.

"Kalles keps har reklamplats som syns i rutan hela tiden", skriver anmälaren.

Till Aftonbladet sade projektledaren Björn Wahren tidigare i dag:

- Det är lite olyckligt eftersom man som programledare på Sgramledare på SVT representerar SVT och vi ska vara oberoende. Det kanske inbegriper sportklubbar också.

Han kunde inte svara på exakt vilka regler som gäller för just idrottsföreningar.

– Jag vet inte hur man bedömer hur kommersiellt det är men det är klart att jag förstår att idrottsklubbar är företag någonstans också.

Dt har utan framgång sökt Kalle Moraues för en kommentar.

 Fotnot: Moraeus med mera sänds på söndagar i SVT 1 och hittills har tre av åtta avsnitt visats. Det senaste avsnittet såg av över 1,4 miljoner tittare och har de senaste veckorna legat på topplatserna över mest sedda program.

Mer läsning

Annons