Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julturné för Ann-Catrin Wiklander

/

Ann-Catrin Wiklander, som bor i Sollefteå, och Erik Lihm har flyt just nu.
De har haft flera listframgångar och nu är en ny julskiva klar. Inom kort påbörjar de en julturné.

Annons

Redan i fjol gjordes en mindre och hastigt påkommen julturné, då i Eriks hemtrakter i Värmland tillsammans med Vikingarnas saxofonist Tony Eriksson.

Det gav mersmak och i år har de förberett sig mer. En julskiva, en maxisingel med tre nyinspelade låtar, är precis klar.

– Vi har bland annat gjort en nyinspelning av "Julklockor över vår jord", en låt som jag låg på Svensktoppen med årsskiftet 95/96, berättar Ann-Catrin.

Dessutom har de spelat in "Julens budskap", en låt med musik av Erik och text av Ann-Cathrine, samt Eriks gamla "Jul i vårt hus", en låt som Erland Hagegård tidigare sjungit in.

– Förutom julmusik så blir det några av de gamla hitsen på konserterna också. Det går inte att uppträda utan att spela "Kärleken", säger Ann-Cathrine.

Julturnén börjar den 28 november. Då åker duon över till Finland för att göra tre spelningar. Så sent som i somras låg de i flera veckor på finska Radio Vegas topplista med låten "Alltid vid din sida". Just nu toppar de för övrigt Radio Värmlands topplista med "All min kärlek".

Tillbaka i Sverige igen fortsätter julturnén med uppträdanden i Säffle, Malung och Mora. Dessutom blir det en hel del radiojobb i bland annat Radio Uppland och Radio Jämtland. Den tionde december avslutas turnén i Ytterlännäs kyrka tillsammans med Ytterlännäs kyrkokör.

– Sedan är det slut eftersom jag måste börja jobba igen. Vi gör turnén under min semester, berättar Wiklander.

Efter ett ganska hektiskt år ska de sedan lägga lite tid på att göra färdigt den fullängds-cd som är på gång. Enligt ursprungsplanen skulle den komma redan nu. Men det har varit fullt upp med spelningar och de har helt enkelt inte haft tid.

– Jag ska ägna hela januari åt att spela in och förhoppningsvis ska den kunna vara klar till våren, säger Erik Lihm.

Mer läsning

Annons