Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkonserternas tid är här

/
  • Bröderna Rongedal, Magnus och Henrik, gästar Ö-viks Kyrka för en julkonsert den 9 december.
  • Loa Falkman gästar Ö-viks Pingstkyrka på söndag.
  • Anna-Lotta Larsson håller en julkonsert i Säbrå Kyrka i morgon, söndag.
  • Magnus Carlsson gjorde nyss en uppskattad julkonsert i Bollstabruk. Den 4 januari kommer han tillbaka till Härnösand.

Julkonserternas tid är här och brukligt erbjuder julsäsongen på en uppsjö av shower och konserter - både nationellt och lokalt.

Magnus Carlsson, Loa Falkman, Charlotte Perrelli och Anna-Lotta Larsson är bara några av de artister som gästar Ångermanland.

– För mig är det viktigt att julens kärleksbudskap når fram i kyrkan, säger Anna-Lotta, som gästar Säbrå Kyrka på söndag.

Annons

Charlotte Perrelli gästade Ö-vik förra helgen och Magnus Carlsson sjöng i Bollstabruk i torsdags. I helgen besöker Anna-Lotta Larsson Säbrå Kyrka i Härnösand, Loa Falkman sjunger med Nota Bene i Ö-viks Pingstkyrka och än fler julkonserter väntar innan december är över.

Ingen annan artist har förmodligen hunnit sprida så mycket julstämning som Anna-Lotta Larsson. Redan för 19 år sedan började hon göra riksomfattande julturnéer. Vid söndagens konsert i Säbrå ackompanjeras hon av pianisten Andreas Landegren, samt lokala körerna Con Amore och manskören Allmänna Sången, under ledning av Tove Hokstad Jonsson. Konserten är döpt till "Anna-Lottas Jul".

– Det ska bli så kul att möta körerna, de fick noterna redan i september. Min jul är varm och till viss del traditionell. Det blir ingen show, inget tjo och tjim. För mig är det viktigt att julens kärleksbudskap når fram i kyrkan. Jag brukar ha en trogen publik och blir naturligtvis tacksam om de väljer mig även i år, säger Anna-Lotta Larsson.

Brukligt bjuder Anna-Lotta Larsson på klassiska julsånger och en del överraskningar. Norrbottniskan har dock en personlig favorit bland alla julsånger som hon gillar att framföra lite extra mycket.

– "Stilla natt". Det är en julpsalm som många tycker om och som bör vara med, säger Larsson.

Totalt gör upptagne Anna-Lotta Larsson 24 julkonserter runt om i landet. Hennes eget julfirande blir däremot av det lugnare slaget.

– Julfirandet blir så lugnt som möjligt. Jag får ju en juldos som heter duga innan själva julafton och den tiden tycker jag väldigt mycket om. På julafton försöker vi hålla nere antalet julklappar, äta gott, men inte 100 rätter, och ha trevligt tillsammans, säger Larsson.

Mer läsning

Annons