Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juljubileum för Larsson

/
  • Rutinerade julstämningsspridaren Anna-Lotta Larsson är ute på sina tjugonde julkonsertturné. Snart gästas Härnösand och Örnsköldsvik.
  • Andreas Landegren och Anna-Lotta Larsson.

Anna-Lotta Larsson gästar Härnösand och Örnsköldsvik. "Underbart roligt att sprida julstämning".

Annons

För tjugonde året genomför Anna-Lotta Larsson en julkonsertturné genom Sverige.

Snart gästas Härnösand och Örnsköldsvik.

– Det är så underbart roligt att sprida julstämning, konstaterar sångerskan.

Anna-Lotta Larsson är onekligen en av landets mest rutinerade artister då det kommer till julkonserter. Sångerskans första riksomfattande julturné gick av stapeln 1994, då som pionjär med en månadslång turné. Sedan dess har det blivit brukligt för Larsson att genomföra drygt 25 julkonserter varje år.

– Jag tycker fortfarande att det är otroligt roligt, mestadels av den enkla anledningen att jag älskar att sjunga. Sedan är det så underbart roligt att sprida julstämning, säger Larsson.

På torsdag blir det konsert på Folkan i Örnsköldsvik och på lördag gästas Parkaden i Härnösand. I Örnsköldsvik backas hon upp av körerna Brukskören, All for one GC, Björnakören & Mellinorerna, medan hon i Härnösand backas upp av Manskören Allmänna Sången och Con Amore.

– Jag har spelat i både Härnösand och Ö-vik tidigare och det blir alltid bra konserter där, inte minst tack vare de duktiga körerna. Nu ska många vara med på de båda ställena så det lär bli riktigt trångt på scen. Över huvud taget är mötet med körer både lustfyllt och inspirerande, konstaterar Larsson.

Som vanligt kommer det bjudas på klassiska julsånger, men även en del överraskningar.

Förra årets mer jazzinspirerade inslag av amerikanska julsånger var uppskattat av publiken, vilket gav inspiration till nysläppta skivan "Anna-lottas Jul". På både skivan och turnén ackompanjeras hon av pianisten Andreas Landegren.

– Vi kör en varierad julkonsert, som är ödesmättad, vacker och lekfull. Bland annat gör vi ett amerikanskt christmas-medley, som är jazzinfluerat. Det brukar vara väldigt uppskattat, säger Larsson.

Fakta Anna-Lotta Larsson

• Född i Norrbotten. Gick Operahögskolan och slog igenom 1980 i tv-showen "Värmlänningarna".

• Setts i tv och film, som "Göta Kanal" och "Har du hört den förut". Med i Little Mike & The Sweet Soul Music Band. Har släppt 11 skivor, "Anna-Lottas Jul" kom 25/11.

Mer läsning

Annons