Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jay Smith söker vidare

/

Han har rockrösten som många skulle offra sin vänsterhand för att få.

Under fredagskvällen kommer den förre "Idol"-vinnaren Jay Smith till Örnsköldsvik och med sig i bagaget har han hyllade skivan "King of man".

– Nya skivan är bara början på ett nytt kapitel för mig. Jag söker fortfarande efter mitt sound, säger Jay Smith.

Annons

2010 slog Jay Smith ner som en bomb i de svenska stugorna. Med sin vassa rockröst tog han storstilat hem segern i TV4-programmet "Idol" och många var övertygade om att landets nya rockstjärna var född.

– Det var en lärorik tid och en stor grej i mitt liv, men det tog ett bra tag innan man landade efter det där. "Idol" är absolut inget jag skäms över eller vill ha ogjort, och det öppnande många dörrar för mig, säger Jay Smith.

Efter genombrottet släppte Helsingborgsonen solodebutskivan och även en skiva med sitt band Von Benzo, men samtidigt kantades karriären av skandaler och skriverier om drogberoende.

– Man ska inte tro på allt kvällspressen skriver, men visst har jag varit ute på en del äventyr. Jag mår i alla fall riktigt bra i dag.

I december släppte Jay Smith sin andra soloskiva, kallad "King of man". Skivan fick mestadels bra respons av både kritiker och publik.

– Jag är väldigt nöjd med hur skivan har mottagits. Jag var faktiskt förberedd på att få ta en del skit, eftersom den stilmässigt är så pass varierad som den är.

"King of man" är onekligen ett steg i en annan riktning för Jay Smith, då skivan mestadels innehåller bluesrock och countryrock. Tidigare har han mestadels ägnat sig åt ren hårdrock.

– Den är annorlunda. Jag började jobba med den redan i januari 2012 och det är lite av förklaringen till varför den innehåller ett par olika rockstilar och kan upplevas som lite splittrad. Men över huvud taget är jag väldigt nöjd med plattan och den känns som en början på nya saker för mig.

Jay Smith är däremot fortfarande kluven på vilket ben han ska stå.

– Jag håller fortfarande på att hitta mitt sound och vilken musik jag ska göra i framtiden. Däremot ligger Von Benzo på is och nu fokuserar jag på solokarriären.

Just nu är det en lång promotionturné som gäller för 32-åringen med engelska rötter. Under fredagskvällen väntar spelning på Harrys i Örnsköldsvik.

– Jag tar med mig gitarren och kommer själv, vilket är lite obekvämt eftersom jag är en bandkille som alltid varit uppbackad av ett band. Ö-viksborna kommer bland annat få höra några låtar från nya skivan, men också några än nyare låtar som inte finns på någon skiva.

Fakta - Jay Smith

Namn: Jay Jon Christopher Smith

Ålder: 32 år

Uppväxt i: Helsingborg

Bor: Helsingborg

Musikgenre: Hårdrock, bluesrock, countryrock

Mer läsning

Annons