Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vanlig lördag på Babels

/

Det var ingen vanlig lördag på Babelsberg. Det bjöds på livemusik för ungdomar under ett par kvällstimmar.

Annons

Det var föreningen Kärlekskrigarna som stod bakom det drog- och alkoholfria arrangemanget.

– I Kramfors finns inte så mycket i musikväg för ungdomar, och vi vill genom kvällarna på Babelsberg nå flera med bra egenkomponerad musik, och även erbjuda schysst gemenskap, säger Stefan Johansson från Kärlekskrigarna.

Nu var det inte enbart egenkomponerat som spelades under kvällen, utan det bjöds på en blandning av olika stilar. Bosse & Kasper spelade akustiskt och framförde covers mest i rockballadstil, liksom senare duon Matti och Malin. Det var Dylan, Springsteen, U2 och Queen, men också en egen sång om systersonen Rasmus som dog ung av alkoholförgiftning på Bali.

Den sången berörde så klart många. Det gjorde givetvis också alla de hiphopakter som spelades under kvällen. Det var den debuterande Victor och Tobbe och Pontus, medan Stubben P & Fredrik Dahl, och Thomas Öberg från Block 44 och Jesse P blandade hiphop och akustiskt.

Gemensamt för alla dem var att det var eget material som byggde på självupplevda erfarenheter om trasig uppväxt och missbruk, och som förutom att vara starka berättelser har också ambitionen att ge andra styrka att dela med sig.

Kvällens kanske ändå mest bejublade akt var Living next door to Alice med Stefan Johansson och Jennie Edman från medarrangerande Solgläntan HBV.

Kärlekskrigarna är en ideell förening som vill skapa en drog- och alkoholfri kulturscen i Kramfors. Kvällen på Babelsberg lockade nästan 150 ungdomar, men Stefan Johansson var ändå inte riktigt nöjd, han vill gärna nå fler.

Han var inte heller nöjd med uppslutningen från företag i Kramfors. Han hade hoppats på bättre gensvar och mer sponsring.

– Jag tycker de borde vara intresserade av att ungdomar har något bra att göra i Kramfors.

 

Mer läsning

Annons