Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Miriam beredd på det värsta

/
  • Miriam Bengtsson var bara 250 röster från att åka ur
  • Miriam Bengtsson.

Hon kom in som ett wildcard och hängde löst i fredagens veckofinal.
Miriam Bengtsson vet att hon inte tillhör favoriterna i "Idol" och har förberett sig för det värsta.

Annons

Erik Rapp, Matilda Melin, Kevin Walker och Elin Bergman. Miriam Bengtsson behöver inte tänka länge för att rada upp de deltagare som utgör hennes värsta konkurrenter i årets "Idol". 18-åringen från Stockholm fick ett wildcard till tävlingen och i förra veckans fredagsfinal hängde hängde hon löst.

Då ställdes Miriam Bengtsson mot Sakib Sabbar. Hon klarade sig, men bara med 250 rösters marginal.

– Jag trodde att jag skulle åka ut. Det är svårt att tävla mot killar. De har övertaget eftersom det mest är småtjejer som tittar. Att tävla mot en sådan som Kevin Walker, det blir svårt. Men så är det i musikbranschen, killarna har övertaget, man måste vara tio gånger bättre, säger Miriam Bengtsson.

Miriam Bengtsson har valt låtar med extremt hög svårighetsgrad till sina framträdanden. För två veckor sedan gjorde hon Beyoncés "End of time" och senast gav hon sig på Michael Jacksons "PYT". Juryn har varit hårt i sin kritik och menat att hon inte klarat av att göra låtarna till sina egna. Miriam Bengtsson håller delvis med om kritiken.

– Det är svårt att göra deras låtar bättre än de gör själva, så det var kanske inte så smart att välja de låtarna, säger hon.

Till fredagens tävling har hon valt Pinks "F**cking perfect", en midtempolåt som Miriam Bengtsson tänker framföra långsamt för att visa en annan sida av sig själv som sångerska.

– Jag gillar budskapet, att hon sjunger om en situation där någon är mobbad och att man inte ska låta det dra ner en. Jag har själv varit mobbad så jag sjunger för mig själv och för alla andra som mobbas.

Med förra veckans skakiga resultat i ryggen är det en allt annat än lugn Miriam Bengtsson som uppträder i fredagens "Idol". Hon erkänner utan omsvep att hon är nervös.

– Ja, det är jag absolut, men samtidigt är det skönt. Nu kan det här bli mitt sista framträdande och då gäller det att göra det till mitt absolut bästa.

Fakta - Miriam Bengtsson

• Bakgrund: Miriam Bengtsson är 19 år och kommer från Stockholm. Hon har bott utanför Kalmar men flyttade tillbaka till Stockholm för att gå på musikgymnasium och tog studenten i somras.

• Aktuell: Hängde löst i förra veckans "Idol" och uppträder denna vecka med en låt av Pink. Det blir Miriams första långsamma låt och hon hoppas kunna visa upp fler sidor av sitt artistskap för tittarna och juryn. Hon gillar soul och r'n'b och tycker om afrikansk musik.

Fakta - Startordningen på fredag

1. Erik Rapp

"Indestructible" (Robyn)

2. Sandra Wikström

"Lovefool" (The Cardigans)

3. George Shaid

"Fade into darkness" (Avicii)

4. Matilda Melin

"It must have been love" (Roxette)

5. Kevin Walker

"Poker face" (Lady Gaga)

6. Sara Sangfelt

"Toxic" (Britney Spears)

7. Gabriel Alares

"Reload" (Sebastian Ingrosso)

8. Jens Hult

"Lion's roar" (First Aid Kit)

9. Elin Bergman

"All that she wants" (Ace of Base)

10. Miriam Bengtsson

"F***ing perfect" (Pink)

Carl Cato/TT

Mer läsning

Annons