Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idol"-Kevin redo för musikkarriären

/
  • Kevin Walker vann finalen i
  • Kevin Walker.
  • Kevin Walker.
  • Kevin Walker, 24, under finalen i

Ett kapitel i sagan Kevin Walker är slut, men ett nytt börjar.

Nu är han aktuell med sin debutskiva "Belong" och med en Sverigeturné.

På annandagen gästas Oskargallerian i Ö-vik.

Annons

Ni vet storyn vid det här laget. Kevin Walker hade ingen musikbakgrund när han värvades av TV4 till "Idol". Han gjorde avtryck från avspark och växte med uppgiften tills han avgjorde finalen mot Elin Bergman som knapp favorit.

– Det var som att göra sex mål i en fotbollsfinal, säger han.

Men den som tror att mittfältaren kommer att luta sig tillbaka efter "Idol" är helt fel ute. Direkt spelade han in sitt första album, "Belong", med åtta låtar som han har sjungit under tävlingens gång. Efter det väntare två dagar ledigt för att "tvätta lite kläder" och träffa familjen innan fas två inleddes - en signeringsturné.

– Jag åker ut och tackar alla som har röstat på mig, säger Kevin Walker, som fick blodad tand av uppträdandet i Globen:

– Jag kände direkt dagen efter att jag ville tillbaka till de där minuterna på scenen.

Under "Idol"-resans gång har Kevin Walker inte bara växt som musiker, även hans fanskara har blivit större för varje dag. Det är något som hans familj har märkt av.

– Morfar säger att han aldrig har haft så mycket släkt som nu, säger han med ett skratt.

Hur trivs du med kändisskapet?

– För mig har allt handlat om musik. Kändisskapet har inte varit något som jag har efterfrågat, det har bara kommit. Det känns som något kul som man får på köpet.

Under hösten har Kevin Walker kombinerat "Idol"-äventyret med sitt jobb som fotbollsspelare. Det är ett upplägg som han inte har några planer på att ändra.

– Jag var en bättre fotbollsspelare på hösten än jag var på våren. Mitt fokus på planen blev bättre, så det hoppas jag kunna ta med mig, säger han och passar på att avskriva alla "Let's dance"-rykten:

– Jag vet inte hur det skulle gå till rent praktiskt, spontant låter det väldigt svårt.

Att syssla med både musik och fotboll är en ovanlig kombination. Fotbollsspelaren Mats Rubarth, tidigare AIK, provade men fick inte musikkarriären att lyfta förrän efter fotbollen med rockbandet Casablanca. Kevin Walker hoppas att han kan inspirera andra att testa på kombon.

– Jag fick ett mejl från en mamma som berättade att hennes son var duktig på fotboll och gillade att sjunga. Han ville vara med i ett Lucia-tåg, men vågade inte. Sedan kom jag med i "Idol" och nu ska han sjunga solo i Lucia-tåget och ingen mobbar honom. Det värmde mitt hjärta enormt mycket.

***

Kevin Walker om...

...mötet med Robbie Williams: "Han var så jäkla skön. Jag bara 'hello Robbie, trevligt att träffa dig' och han bara 'var kommer du ifrån?' 'Min pappa är från Irland', sa jag. 'Oh, är det sant?' Och så snackade vi lite, det var helt sjukt."

...att få fotbollskarriären att fungera: "Jag ska prata med alla som är inblandade och skräddarsy det här på bästa sätt. Jag har inte tänkt så långt, utan det är bara att köra på och lita på all den kunskap som finns."

...att kallas snygg-Kevin: "Jag kommer nog gå ut genom dörren och vara som jag är. Jag är väl inte den som står i en timme och fixar frillan, haha. Men det är kul. Det kunde väl ha varit åt andra hållet också kanske."

***

Fakta - Kevin Walker

• Född: 1989.

• Bakgrund: Född i Sundsvall där han numera också bor efter att ha flyttat runt i Sverige (han är son till den före detta fotbollsspelaren och numera tränaren Patrick Walker). Fotbollsspelare i superettanlaget Gif Sundsvall, har tidigare spelat för bland annat AIK och Örebro.

• Aktuell: Vinnare av årets upplaga av "Idol". Släppte debutskivan "Belong" den 13 december och gav sig därefter ut på en signeringsturné. Under turnén kommer han att spela två låtar per ställe samt gästas av andra "Idol"-deltagare. På annandagen gästas Oskargallerian i Ö-vik.

Mer läsning

Annons