Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humorduo bjöd på förfest på teatern

/
  • Christer Johansson och Christian Wallin spelar Tomas och Ulf i
  • Christian Wallin klädde ut sig till Carro och fick många skratt från publiken.

En blandning av manlig vänskap, festande, kärlek och galna upptåg mötte publiken när tvåmansshowen "Förfesten och blomflugan" gästade Härnösands teater i lördags kväll.

Annons

Christer Johansson och Christian Wallin, som tidigare låg bakom humorgruppen Småstadsliv, är tillbaka med en ny show. I "Förfesten och blomflugan" får vi träffa Ulf Högborg och Tomas Ladulänges, två inte helt intelligenta män i 30-årsåldern, vars största intresse är att dricka öl och gå ut på bykrogen.

Hemma hos Tomas står ölburkar och spritflaskor uppradade och det är fest som står på schemat varje kväll. Men det är förstås aldrig meningen att de ska bli fulla, grabbarna ska bara ta det lugnt och dricka en öl. Varje gång spårar det ur och varje gång är bakfylleångesten, eller blomflugan, ett faktum. De lovar sig själva att det från och med nu blir lugnt och nyktert, men det slutar bara med ännu en festkväll och att de försätter sig i en hel del märkliga situationer. Föreställningen tar med publiken på en resa till urspårade lägenhetsfester, linedance, nervösa filmkvällar och töltande islandshästar.

Showen var uppdelad både i sketcher som spelades live på scenen och i filmsnuttar. På scenen var det en tvåmansshow, men i filmerna hade duon tagit hjälp av andra skådespelare. Det var långt ifrån fullsatt på Härnösands teater, men publiken var på gott humör och förfeststämningen sänkte sig över salongen. De flesta skämten verkade gå hem hos publiken och mest skratt och applåder fick humorduon när de klädde ut sig till tjejer.

Text & Foto: Ida Axling

Mer läsning

Annons