Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"High coast heroes" – Modos nya kamplåt

/

Drömmen var att bli hockeyspelare i Modos A-lag.

I stället blev Per Karlsson trummis i ett hårdrockband.

Snart kommer resultatet – en ny hockeylåt i form av "High coast heroes".

Annons

Just nu sker slutmixningen av en ny kamplåt i Church Guarden studio, tillägnad Modo Hockey. Det handlar om Blackwater – Per Karlsson, Jay Bartlett och Peter Ulvéns förhållandevis nya band med anknytning till trakten.

Jay Bartlett, en ung engelsman, som både sjunger och spelar gitarr, har varit några dagar i Örnsköldsvik, för att inte minst lägga sin sångröst på plats till "High coast heroes".

Om idén bakom låten berättar Per Karlsson, som själv spelat hockey med Modo i ungdomsåren, att den växte fram efter ett besök i Madison Square Guarden för några år sedan.

Rösta: Vilken är den bästa Modolåten genom tiderna?

Krönika: Nya Modolåten sjungs av en britt

– Jag tror att Modo behöver en liknande låt, som de körde där. Det kommer att låta fett i Fjällräven Center om "High coast heroes", säger han om den nya kamplåten och påpekar samtidigt att musikstycket i sitt ursprung först kallades för "Unsung heroes".

– Jay, sa direkt att han hade en lämplig låt. Men den nya versionen är det lite mer fart på än ursprunget. Det skulle vara grymt om den spelades när laget ska ut på isen. Det är just en sådan typ av låt, säger han.

Att trummisen Per Karlsson är en stor Modo-fantast råder det knappast något tvivel om. Han berättar om ungdomstiden och att han faktiskt var med på isen när två tvillingar Sedin snurrade upp de flesta i Kempehallen.

– Jag är hockeytokig och missar sällan en hemmamatch. Men jag är nog förmodligen bättre som trummis än hockeyspelare, säger han och ler.

Den kommande hockeysingeln blir samtidigt ett litet smakprov från Blackwaters kommande fullängds-cd.

– Det är vår andra singel från en kommande LP, som ska komma andra kvartalet nästa år.

Den nya kamplåten kommer att finnas till försäljning både hos Modo Hockey och på den webbshop allehanda.se har.

– Om det kommer att säljas 50 exemplar eller 1 500 spelar ingen roll. Bara låten kommer att spelas i Fjällräven Center, säger Per Karlsson.

Till sist, innan vi skiljs, säger Per Karlsson till Modo Hockeys marknadschef, att han hoppas att några spelare från A-laget kan vara med och sjunga i kören.

– Kan du inte säga åt Foppa också, säger han och ler.

Fortsättning följer ...

Mer läsning

Annons