Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta artister och något för hela familjen på Örnsköldsviks nya sommarfest

För första gången arrangeras i helgen festen Örnsköldsvik-Kalaset. "Strålande väder, grymt bra artister, mycket folk och god mat" säger Per Karlsson, arrangör.

Annons

Arkivbild från när Miriam Bryant spelade i Sundsvall

Premiären för Örnsköldsviks nya festival står för dörren. Hetaste namnet till musikscenen är Miriam Bryant som på tagit Sverige med storm.

– Jag är själv sjukt pepp på Miriam Bryants spelning. Hon är den bästa artisten i Sverige just nu tycker jag, säger Per Karlsson som är en av arrangörerna.

Läs mer: Örnsköldsvik får ny stadsfest: "Vi känner att det behövs"

Per Karlsson och kollegan Thomas Norberg har tidigare arrangerat event och mässor men de tyckte att något saknades i Örnsköldsvik.

– Det finns ingenting liknande här och jag tycker att det behövs. Alla städer i den här storleken behöver en stadsfest.

Inför kalaset har arrangörerna försökt skapa en plats med någonting för alla. Från bokningar av artister till inhyrning av lekland.

– Vår tanke är hög kvalité på konserterna och någonting för hela familjen. Vi har tänkte på att boka artister som lockar olika målgrupper, säger Per Karlsson.

Även om det är första gången festivalen anordnas så satsar arrangörerna stort. För det här året är förhoppningen minst 3000 besökare men ambitionen är att växa år för år.

– Det ska bli kul att få se hur bra kalaset blir och få respons av besökare. Jag ser det som ett embryo som ska utvecklas till en stadsfest, säger Per Karlsson.

Tanken om konsertkvällen har funnits länge även om det var först i januari i år som arbetet började på riktigt.

– Vi har pratat om det här i några år och nu när vi har så bra samarbete med Evenemangsarenan så känns det jättebra, säger Per Karlsson.

Festivalen kommer att hållas på kajen utanför Fjällräven center.

– Med bra väder får festivalen en grymt bra inramning. Och det kommer vara strålande väder, grymt bra artister, mycket folk och god mat, säger Per Karlsson.

Schema, Örnsköldsvik-Kalaset

17:00 Dörrarna öppnar för kvällen.

17:45-18:45 Matthews Green

19:15-20:15 Ulrik Munther

21:00-22:30 Miriam Bryant

23:15-00:15 Lucas Simonsson

00:15-02:00 Party-DJ

02:00 Kalaset stänger.

Mer läsning

Annons