Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandtjejen med "Ballar av stål"

/
  • Mina Lindbäck, född och uppvuxen i Härnösand, ska i TV5-programmet
  • Mina Lindbäck.
  • Hela

I vinter har hon spelat enmansteater för ungdomar.
Nu är det dock "Ballar av stål" som gäller för den före detta Härnösandsbon Mina Lindbäck.

Annons

När Mina Lindbäck för några år sedan flyttade från Härnösand till Stockholm hade hon bestämt sig för att satsa på att bli skådespelare.

– Det var på estiska programmet på Härnösands gymnasium som jag upptäckte glädjen för teatern och bestämde mig, säger Lindbäck.

Mina Lindbäck valde Stockholms Elementära Teaterskola. Efter skolan har hon jobbat som komiker och skådespelare.

– Jag frilansar som skådespelare. Flera gånger har skrivit manus och satt upp egna föreställningar. Just nu spelar jag en enmansteater för ungdomar.

Men komiken är också en del av hennes arbetsliv. Hon har tidigare medverkat i bland annat "Dolda kameran"-inslag i TV 400. Och dessa erfarenheter tar hon nu med sig när hon nu blir en av de fem orädda komikerna och skådespelarna som ska sätta färg på tv-programmet "Ballar av stål" i TV 5.

I programmet går en komiker eller en rolig person går in i en vardagssituation där okända människor befinner sig och gör något roligt, samtidigt som det hela filmas med dold kamera som filmar hur de drabbades reagerar. Publiken får sedan rösta om vem av komikerna som hade mest ballar och var roligast.

Nytt för i år är att i varje program finns en kändis med som bisittare. Kändisen är också själv ute på stan och bevisar att han/hon också har ballar av stål.

Mina Lindbäcks roll i programmet är karaktären "Måndagsexemplaret", som sätter folks välvilja och tålamod till bristningsgränsen. Hur mycket kan man egentligen komma undan med när man utsätter samhället och sina medmänniskor för sina sjukdomar, besvär och handikapp?

– Jag kommer att testa olika handikapp, sjukdomar och rädslor. Många uppför sig konstigt bara för att jag i programmet råkar sitta i en rullstol, berättar hon.

Flera avsnitt är redan inspelade. I ett av avsnitten kör hon omkring med en permobil.

– Då har jag en tallåda och det visar sig att folk talar med boxen och inte med mig.

Hon tror att programmet kommer att uppskattas.

– Det är en annorlunda slags humor och jag tycker att man ska kunna skämta om allt.

Mina Lindbäck håller kontakten med Härnösand.

– Till hösten är det möjligt att jag kommer upp med min enmansföreställning. Jag har åtminstone planer på det . Det ska bli roligt att få spela i Härnösand, säger Mina Lindbäck.

Annons