Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är bönderna som söker kärleken

/

Mjölkbonden Pär Eriksson fick över 200 friarbrev.
Nu får tv-tittarna följa honom och tre andra bönder i "Bonde söker fru" i TV 4.
– Man har inget att förlora, man kan bara vinna kärleken, säger han.

Annons

I säsongens första riktiga avsnitt av "Bonde söker fru", som sändes under onsdagskvällen, fick de åtta bönderna ta del av de friarbrev som strömmat in - samtidigt avslöjade programledaren Linda Lindorff vilka fyra som ska få dejta i tv.

Det handlar om köttbonden och skogsbrukaren Nils-Olof Olsson, getbonden Marléne Ljungdahl, mjölkbonden Pär Eriksson och köttbonden Mikael Carlsson.

De ställdes omedelbart inför en tuff utmaning då de tvingades välja ut tio brevskrivare som de i nästa avsnitt ska få möta under fem minuters-dejter.

– Man får gå på magkänslan, då vet man att det är någonting, säger Mikael Carlsson och påpekar att det viktigaste är att man är sig själv.

Svårast var det för Pär Eriksson som fick över 200 brev.

– Det är ju roligt och smickrande att man fick så många. Jag är glad för alla som skrev till mig, säger han.

Samtidigt är han medveten om att han är den som måste göra flest brevskrivare besvikna.

– Alla som skrev hade så klart en förhoppning och många blir nog besvikna. Det är ledsamt men jag måste ju tänka på mig själv, jag är ju med på mina villkor och det är min känsla som styr, säger Pär Eriksson.

De fyra bönderna hoppas nu förstås att programmet ska förändra deras liv.

– Man vill ju att det ska bli något mer. Jag är ute efter att hitta kärleken, jag vill ju ha min familj, säger Marléne Ljungdahl.

Nils-Olof Olsson håller med.

– Jag tänker att det är dags att jag försöker hitta den rätta och det finns ju inget bättre sätt än "Bonde söker fru", hela Sverige får se en. Då borde man ju kunna hitta någon, säger han.

"Bonde söker fru" sänds i TV 4 på onsdagar klockan 20.00.

Fakta - De fyra bönderna

• Nils-Olof Olsson, 35. Bedriver skogsbruk och föder upp köttdjur på familjens gård utanför Koppom i Värmland. Älskar countrymusik och gillar att besöka auktioner där han letar konst och gamla möbler.

• Marléne Ljungdahl, 27. Getbonde som säljer mjölk till osttillverkning från gården utanför Hallen i Jämtland. På fritiden kör hon trav, sysslar med westernridning och gillar resor och matlagning.

• Pär Eriksson, 27. Mjölkbonde på familjegården i Ågårdarna i Jämtland, han bedriver också skogsbruk och spannmålsodling. Familjen driver också ett åkeri. När han inte jobbar gillar han att köra snöskoter.

• Mikael Carlsson, 52. Köttbonde som också har höns och hästar på gården utanför Boxholm i Östergötland. En av årets höjdpunkter för honom är Dansbandsveckan i Malung dit han åker med vännerna.

Linus Brännström/TT

Mer läsning

Annons