Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vann "Paradise hotel"

/
  • Finalen av
  • Aina är fortfarande bitter över att snubbla på mållinjen, men är ändå nöjd med sin insats.
  • Innan den dramatiska finalen var det kramkalas.
  • Finalen resulterade i en
  • Aina blev chockad när

Efter lögner, hat och svek vann 23-åringen till slut "Paradise Hotel".
I finalen blåste han sin partner, som lämnade finalen gråtandes och lottlös.
– Han är en elak och en fruktansvärd person, även utanför huset, säger hon.

Annons

Jesper "Jeppe" Johansson, 23 år, vann årets säsong av dokusåpan "Paradise hotel". Det stod klart efter att han blåst Aina Lesse, 21 år, på vinstpengarna i finalen som visades i TV3 på onsdagskvällen.

– Jag visste från dag ett att jag skulle vinna. Det var ett spel och jag gick all-in, säger "Jeppe" Johansson.

Lögner, hat och svek är inte ovanligt i programmet som går ut på att bilda allianser och par för att slippa bli utslagen, men "Jeppe" Johansson ångrar ingenting:

– Jag skulle inte göra något annorlunda, jag vann ju. Folk säger att jag var falsk och elak därinne, men det var ju en tävling.

"Jeppe" Johansson lurade Aina Lesse i finalen och kammade hem 200 000 kronor medan hon chockad fick gå därifrån tomhänt. Han chansade att ta en mindre prissumma för sig själv hellre än att dela en större summa med sin medtävlare.

– Det är klart att det är bittert. Han är en elak och en fruktansvärd person, även utanför huset. Det håller många fler deltagare med om. Jag är glad att jag slipper umgås med honom nu.

Varför litade du honom i finalen?

– Jag gillar att tro gott om folk. Men jag vet att jag är naiv och det har jag alltid vetat, säger Aina Lesse.

"Jeppe" Johansson säger att "Paradise hotel" bara var en kul grej och ingenting han tog seriöst.

- Mitt liv ser ut precis som det gjorde tidigare ändå, för flera av de andra deltagarna betydde det här mycket mer. Jag är ingen "sponsorhora" som flera av dem är. Skulle jag vetat att tolvåriga tjejer ville ta bild med mig skulle jag aldrig ha varit med faktiskt. Vart fan är Sverige på väg när så unga tittar på programmet?

Aina Lesse säger däremot att hennes deltagande i programmet öppnat många dörrar.

– "Jeppe" har inte fått lika bra respons och blivit lika populär jämfört med oss andra och det är därför han säger att det inte betyder något för honom att få fans och "följare". Inne i huset var det ett helt annat snack.

Det är redan klart att det blir en ny omgång av den populära dokusåpan. Enligt Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, har uttagningen inför kommande säsong redan slagit rekord i antal sökande.

Skulle du råda eller avråda folk att vara med i programmet?

– Det beror på. Är man en sådan som "Jeppe" tror jag inte att det är bra att vara med även om man vinner. Då förstör man bara sin framtid. Men är man en fin person som många andra är i programmet är det bara att köra på, säger Aina Lesse.

Fakta - "Paradise hotel"

• Dokusåpan "Paradise hotel" kommer ursprungligen från USA. Den svenska versionen av programmet sändes första gången 2005 i TV4. Formatet togs senare över av TV6, men sänds numera i TV3. Några som blivit kända genom sin medverkan genom åren är Natacha Peyre, Jackie Ferm, Olinda Castielle (tidigare Borggren) och prins Carl Philips sedermera sambo Sofia Hellqvist.

• Tittarsiffrorna i årets säsong låg i genomsnitt kring 250 000 i reguljär tv och som mest 270 000 på webben per avsnitt.

Natalie Demirian/TT

Mer läsning

Annons