Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Olov Johansson

/

Hallå där Olov Johansson, nyckelharpsspelare i folkmusikgruppen Väsen, som spelar på Thuleteatern i Örnsköldsvik under fredagskvällen.

Annons

Här är läget?

– Läget är bra, trots att vi har haft ett enorm intensivt år med Väsen. Vi släppte en ny skiva i februari och har därefter spelat i både USA och diverse länder i Europa. Totalt blir det 80 spelningar i år och mer hinner vi inte.

Er skiva "Mindset" fick ett enormt bra mottagande, bland annat av vår recensent. Hur påverkades ni av den fina kritiken?

– Vi blir självklart glada. Vi blir glada när folk gillar det vi gillar. Överhuvudtaget är det roligt med uppskattning, men sedan har vi såklart nytta av fina recensioner när det ska bokas nya spelningar.

Som band har Väsen funnits i 24 år. Hur är bandets utvecklingskurva?

– Det känns faktiskt som om vi bara blir bättre och bättre. Det är inte många band som hållit på så länge som vi, orken brukar ju tryta efter ett tag, men vi fortsätter hela tiden hitta nya saker och utmaningar i vår musik som känns spännande. Sedan har vi blivit skickligare musiker med åren och hittat våra roller i bandet.

Vad ska ni bjuda Ö-vikspubliken på

– Ett band i högform. Det blir en "Mindset"-repertoar, som förfinats och utvecklats under årets alla tidigare spelningar.

Mer läsning

Annons