Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Hellström till Ullevi

/
  • Håkan Hellström var själv bollkalle när det spelades fotboll på Ullevi som pojke. Nu spelar han på samma scen som världsstjärnorna.
  • Håkan Hellström var själv bollkalle när det spelades fotboll på Ullevi som pojke. Nu spelar han på samma scen som världsstjärnorna.
  • Håkan Hellström bodde i ett studentrum bara ett stenkast från Ullevi - nu ska han själv spela på Sveriges största arena.

Stort publiktryck gör att årets enda spelning flyttas - Håkan Hellström spelar på Ullevi i sommar.
– Det är enda vägen att gå, säger han själv.

Annons

Håkan Hellströms konsert i Göteborg den 7 juni flyttas från Slottsskogsvallen till Ullevi. Förra veckans spekulationer bekräftades av arrangören Live Nation på måndagen.

– Vi gör det för att Slottsskogen redan är fullsatt, det är egentligen den enda vägen att gå, säger Håkan Hellström själv.

Därmed spelar han för första gången på landets största arena dit artister som Bruce Springsteen och U2 tidigare har lockat över 60 000 åskådare. Men att äntra scenen efter världsstjärnorna i sin egen hemstad är inget som stiger Håkan Hellström åt huvudet.

– Jag känner mig bekväm med det. Det är bara rock 'n' roll. Vi går upp och kör som vi alltid har gjort.

Spelningen på Ullevi i sommar avslutar den turné som inleddes i Göteborg förra sommaren och blir hans enda under året. Enligt honom själv kan det dröja länge innan vi får se honom live igen.

– Jag vet inte när jag kommer åter för jag måste ju göra nya låtar och det får ta den tid det tar.

Köpta biljetter till konserten gäller och fler släpps den 21 februari.

Madelene Sandin/TT

Mer läsning

Annons