Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grafik i olika former

/
  • Margareta Klingberg är en av 21 konstnärer i Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstad som ställer i på Storgatan 8 i Örnsköldsvik.
  • Fredrik Lindqvist, verksam i Tyskland, var 2011 års grafikstipendiat.
  • Nic Langendoen visar måleri och emaljtryck.

När ÖKKV arrangerar medlemsutställning för första gången på länge bjuder de på ett brett spektrum av konstnärliga uttryck.
I morgon är det vernissage på Storgatan 8 i Örnsköldsvik.

Annons

Det var några år sedan ÖKKV, Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstad, arrangerade medlemsutställning. Orsakerna till det är okända, men nu kommer alltså konstnärerna igen, och det med råge.

– Vi är ju en medlemsorganisation och arbetande konstnärer hela gänget. Det här är ett bra sätt att bli synliga och visa upp vad vi faktiskt gör, säger arrangören Tania Fred.

De hade tur med lokalen. För att jaga någonstans att hålla till brukar enligt Tania Fred alltid vara ett tröttsamt inslag.

21 konstnärer samsas om utrymmet på Storgatan 8 och besökaren får möta konst med stor variation i färger, former och tekniker.

Tyngdpunkten finns i grafiken men här finns även måleri.

Tania Fred visar bland annat storbildsgrafik, där hon fått chans att gå lös med den gränslösa nyfikenhet som är hennes signum.

– Det är första gången jag använt en fräs, berättar hon lyriskt och förklarar hur hon tryckt med hjälp av masonitskivor.

Mikael Arvidsson och Nic Langendoen visar emaljer. Langendoen sysslar främst med måleri, men använder emaljtrycket som ett sätt att då och då utmana sig själv.

– I emaljerna måste jag vara mycket mer lyhörd och liksom jobba bakvänt eftersom man aldrig riktigt vet om det blir som man tänkt sig med färgerna. Emaljtrycket är ett sidospår som jag ibland älskar och ibland hatar eftersom det är så knöligt, förklarar han.

Margareta Klingberg har i fotografier dokumenterat thailändska bärplockare som hon även besökt i deras hemland. I den här utställningen är det sylten från bären som lustigt nog blir konstverket.

I utställningen möter vi också Christer Carlstedt och Fredrik Lindqvist, förra årets grafikstipendiat.

Utställning pågår till och med 8 november.

Mer läsning

Annons