Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glatt humör och bra musik på bluesfest

/
  • Porklash Per Åhman & Erik Agerberg var förband under lördagens bluesfest på Cabowalen.
  • Lisa Lystam och hennes band gjorde en gradvis entré när en bandmedlem efter den andra gick upp på scenen och började spela.
  • Bluessångerskan Lisa Lystam och hennes fyra musiker framförde låtar som fick publiken att dansa.

På lördagskvällen var det bluesfest med Sollefteå Bluesförening, förband var Porklash Per Åhman & Erik Agerberg och huvudnumret var den blivande bluesdrottningen Lisa Lystam och hennes band.

Annons

Förbandet bestod av två musiker, den ene spelade munspel och den andre körde med aggressiv multi-tasking - han spelade gitarr, sjöng, och skötte två trummor med fötterna. Deras repertoar blandade både covers och egenskrivet material som hade hårdrocksinfluenser.

Jim Abrahamsson, bluesföreningens bandbokare, berättade att man tillfälligt flyttat ner till Cabowalen på Risön eftersom hemmascenen Amatörteatern uppe på Önsta blivit dubbelbokad.

– Den här gången är vi på Cabowalen, nästa gång är vi hemma på Önsta och gången därpå blir det Cabowalen igen, berättar han.

Trots att den här lokalen var något trängre än Amatörteaterns stora sal verkade publiken vara på gott humör, man dansade där man fick plats och verkade anse att "finns det hjärterum, så nog kan vi ordna stjärterum också!".

Lisa Lystam och hennes fyra musiker kommer nerifrån södra Sverige men har på senare tid haft en hel del spelningar norrut, ofta hos olika bluesföreningar. De gjorde en gradvis entré på scenen när en musiker efter den andre klev upp och började spela. Till slut var alla fem på plats och då ökade verkligen draget i lokalen.

De blandade både egenskrivet material med klassiska gamla blueslåtar, den munspelande sångerskan fick igång publiken och det började rycka i dansnerven hos många.

I inträdet kunde de berätta att cirka 70 personer löst in sig, vilket de ansåg var acceptabelt.

– Det är ju en annan fest ikväll också, och vi slåss om samma publik.

Mer läsning

Annons